Moartea senatorului UDMR Verestoy Attila | Ion Iliescu: A promovat o bună relaţie între români şi maghiari / Daea: Vestea tristă îmi porneşte lacrima despărţirii / Tăriceanu: A promovat în Parlament democraţia şi interesele ţării în care s-a născut

Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, miercuri, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că Verestoy Attila ” a fost unul din oamenii care a promovat conlucrarea, cooperarea tuturor forţelor politice şi o bună relaţie între români şi maghiari”.

3635 afișări
Imaginea articolului Moartea senatorului UDMR Verestoy Attila | Ion Iliescu: A promovat o bună relaţie între români şi maghiari / Daea: Vestea tristă îmi porneşte lacrima despărţirii / Tăriceanu: A promovat în Parlament democraţia şi interesele ţării în care s-a născut

Ion Iliescu: Verestoy Attila a promovat o bună relaţie între români şi maghiari

”Am aflat cu mare tristeţe această veste. Attila Verestoy a fost prezent, imediat după Revoluţie, în toate etapele vieţii noastre politice – pe vremea CPUN, apoi parlamentar. A fost unul din reprezentanţii comunităţii maghiare, a UDMR, care a fost prezent în toate activitatea noastră, deschis la cooperarea eficientă a tuturor forţelor politice din ţară”, a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Ion Iliescu.

El l-a caracterizat pe Verestoy Attila drept ” un om activ, parlamentar până în ultima vreme”.

”Cred că şi în comunitatea maghiară s-a bucurat de prestigiu şi a fost unul din oamenii care a promovat conlucrarea, cooperarea tuturor forţelor politice şi o bună relaţie între români şi maghiari. Îi păstrez o amintire plăcută", a mai spus Iliescu.

Daea, despre decesul lui Verestoy Attila: Vestea tristă îmi porneşte lacrima despărţirii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a precizat, miercuri, că vestea tristă privind decesul senatorului UDMR, Verestoy Attila, îi „porneşte lacrima despărţirii” şi a transmis condoleanţe familiei.

„Efemeritatea existenţială ne îndeamnă la respect şi preţuire. L-am respectat! Vestea tristă îmi porneşte lacrima despărţirii, în semn de regret pentru cel ce a fost Verestoy Attila, coleg în Parlamentul României. Condoleanţe familiei. Dumnezeu să îl odihnească!”, a scris Daea, pe pagina sa de Facebook.

Tăriceanu: Verestoy Attila a promovat în Parlament democraţia şi interesele ţării în care s-a născut

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat, miercuri, că senatorul Verestóy Attila a promovat în Parlament democraţia şi interesele ţării în care s-a născut, adăugând că a ales mereu proiectele importante în detrimentul interesului personal.

„Cu profund regret şi tristeţe am aflat vestea decesului colegului nostru, senatorul Verestóy Attila. Attila a fost unul dintre liderii comunităţii maghiare din România care a promovat, în timpul celor 8 mandate în Parlamentul României, democraţia şi interesele ţării în care s-a născut. După Revoluţie, a fost unul dintre cei care au avut o contribuţie decisivă în dezvoltarea UMDR şi în construirea unei relaţii bune între comunităţile maghiară şi română. De-a lungul anilor am colaborat excelent şi am avut în el un partener de dialog onest, care a ales întotdeauna să lase deoparte interesele personale în favoarea unor proiecte importante. Doresc să transmit condoleanţe familiei şi colegilor săi din UDMR. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a scris Tăriceanu, pe pagina sa de Facebook.

Senatorul UDMR Verestoy Attila a murit, miercuri, din cauza unor afecţiuni pulmonare.

Verestoy Attila s-a născut în 1954, la Odorheiu Secuiesc.

Până în 1990 a fost inginer la două întreprinderi din Gheorgheni şi Odorheiu Secuiesc, apoi asistent la Institutul Politehnic, Bucureşti, Facultatea de Chimie Industrială şi cercetător ştiinţific la Institutul de Cercetare şi Proiectare pentru Chimie Anorganică şi Metale Neferoase, Bucureşti.

În 1990 a devenit consilier la Cabinetul vicepreşedintelui FSN Király Károly. Tot atunci a fpst membru al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională (CPUN) şi preşedinte al Comisiei Permanente pentru Minorităţi.

Din 1990 a fost parlamentar, fiind unul dintre cei care au deţinut cele mai multe mandate în Parlamentul României.

A absolvit Facultatea de Tehnologie Chimică la Universitatea Politehnică Bucureşti, 1994, fiiind şi doctor în chimie anorganică şi protecţia mediului.

Totodată, a absolvit şi Colegiul Naţional de Apărare, dar şi Colegiul de studii strategice "George C. Marshall", din Germania. În acest mandat, făcea parte din Comisia SRI.

Pe parcursul activităţii sale politice, a deţinut diverse funcţii de conducere la nivel central şi teritorial în UDMR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici