Irimie despre interviul la CSM: S-a desfăşurat conform regulamentului; Morar nu a fost acid

Procurorul Ioan Irimie, candidat pentru funcţia de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a declarat că interviul în faţa membrilor Secţiei pentru procurori a CSM s-a desfăurat conform regulamentului, iar Daniel Morar "nu a fost acid", precizând că sunt colegi, sunt prieteni.

415 afișări
Imaginea articolului Irimie despre interviul la CSM: S-a desfăşurat conform regulamentului; Morar nu a fost acid

Daniel Morar (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Chestionat de jurnalişti cu privire la tirul întrebărilor lui Daniel Morar, Irimie a declarat, după interviul în faţa membrilor CSM: "Nu a fost acid, suntem colegi, suntem prieteni, nu m-a facut zob".

Daniel Morar a avut, joi, o serie de întrebări punctuale referitoare la propunerile pe care le-a făcut Ioan Irimie în proiectul de management, în care sunt criticate aspecte legate de conducerea DNA, asigurată de Morar timp de şapte ani.

Daniel Morar a susţinut că, dintre toţi membrii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, el îl ştie cel mai bine pe Ioan Irimie, pe care îl cunoaşte de 20 de ani.

De altfel, colegi ai celor doi susţin că, în 1998, Ioan Irimie şi Daniel Morar au fost detaşaţi de la Parchetul Cluj la Parchetul instanţei supreme în Bucureşti, timp de şase luni împărţind aceeaşi cameră.

"Eu am făcut cererea de revocare, eu v-am delegat, am fost inconsecvent în ceea ce vă priveşte. Dar una e să fii şef la DNA, şi alta e să fii procuror în DNA", a declarat Daniel Morar, şef al DNA timp de şapte ani, până în 2 octombrie 2012.

Întrebat câte rechizitorii a făcut în ultimul an, Irimie a declarat: "Niciunul".

Morar a arătat că, din luna septembrie anul trecut, Irimie nu a făcut niciun rechizitoiu, iar după ce acesta a fost revocat de la conducerea DNA Cluj, numărul de rechizitorii a crescut. Mai mult, Morar a spus că, în trei ani, Irimie a făcut patru rechizitorii. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici