ISJ verifică ”aplicarea corectă a metodologiei” în cazul suspiciunilor de fraudă la Bac de la Orşova

Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi a decis înfiinţarea unei comisii care să verifice dacă ”metodologia în vigoare” a fost aplicată corect la Colegiul Tehnic ”Dierna” din Orşova, unde au fost semnalate suspiciuni de fraudă la bacalaureat care o vizau pe fiica fostului şef al CJ Adrian Duicu.

201 afișări
Imaginea articolului ISJ verifică ”aplicarea corectă a metodologiei” în cazul suspiciunilor de fraudă la Bac de la Orşova

ISJ verifică ”aplicarea corectă a metodologiei” în cazul suspiciunilor de fraudă la Bac de la Orşova (Captură video)

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi, Consiliul de Administraţie al instituţiei a decis înfiinţarea unei comisii ”care are ca obiectiv principal verificarea aplicării corecte a metodologiei în vigoare, respectiv clarificarea situaţiei apărute” la Colegiul Tehnic ”Dierna” din Orşova.

Reprezetanţii ISJ Mehedinţi precizează că în funcţie de rezultatele analizei se vor decide măsurile cuvenite.

În comunicat se mai arată că în cazul suspiciunilor de fraudă semnalate la Colegiul Tehnic ”Dierna” din Orşova a fost deschisă o cercetare penală.

”În ceea ce priveşte situaţia semnalată la subcomisia de examen Colegiul Tehnic «Dierna» Orşova, aceasta face cazul unei cercetări penale care nu a perturbat procesul de examinare a candidaţilor, fiind începută după desfăşurarea ultimei probe scrise a bacalaureatului”, se mai precizează în comunicat.

Totodată, reprezentanţii ISJ susţin că probele s-au desfăşurat ”în deplină normalitate”, nefiind semnalate cazuri deosebite.

Pe de altă parte, familia Duicu a făcut public procesul verbal întocmit de poliţişti în cazul fiicei fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi Adrian Duicu, despre care au fost sesizaţi că ar fi copiat cu un handsfree la testul scris la chimie, ultima probă a examenului de bacalaureat.

În documentul respectiv se arată că asupra fiicei lui Adrian Duicu, Adina Duicu, nu au fost găsite bunuri, înscrisuri sau valori, ci doar suma de 300 de lei care i-a fost înapoiată.

Procurorii şi poliţiştii din Orşova au fost sesizaţi, vineri, despre o posibilă fraudă la proba de chimie a bacalaureatului la Colegiul Tehnic "Dierna" din Orşova, care o viza pe fiica lui Adrian Duicu. În urma sesizării, la ieşirea de la proba scrisă la chimie, un procuror şi un poliţist au aşteptat-o pe eleva suspectată de fraudă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului Mehedinţi, în momentul în care Adina Duicu a fost verificată de către anchetatori pentru a se stabili dacă asupra sa erau dispozitive de transmisie de tip handsfree, mama tinerei, respectiv soţia lui Adrian Duicu, l-ar fi îmbrâncit pe poliţist. În urma altercaţiei, poliţistul s-a ales cu câteva zgârâieturi.

Procurorii Parchetului Tribunalului Mehedinţi au întocmit dosar penal în cazul fiicei fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi Adrian Duicu, despre care au fost sesizaţi că ar fi copiat cu un handsfree la testul scris la chimie, ultima probă a examenului de bacalaureat, susţinut la Colegiul Tehnic ”Dierna” din Orşova. Adina Duicu a fost audiată, vineri, de procurori.

Tototdată, Parchetul Judecătoriei Orşova a preluat cazul de posibil ultraj care o vizează pe soţia fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Mariana Duicu.

Adina Duicu a absolvit Liceul "Traian Lalescu" din Orşova, însă a susţinut examenul de bacalaureat la centrul organizat la Colegiul Tehnic "Dierna" din Orşova.

Într-o intervenţie telefonică la postul Realitatea TV, Adrian Duicu a declarat că fiica sa nu a copiat la examenul de bacalaureat, asupra sa negăsindu-se niciun dispozitiv de tip handsfree, iar acest fapt va fi stabilit de ancheta care s-a deschis.

În imaginile surprinse cu un telefon mobil, în faţa liceului unde tânăra a susţinut examenul de bacalaureat, apare fiica cea mică a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, care îl loveşte pe poliţistul care o imobilizează pe mama sa, potrivit procurorilor, aceasta nefiind audiată pentru ultraj, ci doar mama sa.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri, că vor fi luate cele mai drastice măsuri dacă se va dovedi că a fost fraudă la bacalaureat, la Colegiul ”Dierna” din Orşova, precizând că în cazul unei posibile implicări a unor profesori, sancţiunile pot merge până la desfacerea contractului de muncă.

"Consider frauda foarte gravă. În cazul de la Orşova, dacă este vorba despre un elev, elevul trebuie să plătescă potrivit legii. Dar, dacă au fost implicate şi cadre didactice în această posibilă fraudă, atunci cer de urgenţă colegilor mei care au competenţă să ia cele mai drastice măsuri care se impun în acest caz, mergând până la desfacerea contractului de muncă", declara Sorin Cîmpeanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici