ISMB: Bucureştiul se încadrează în scenariul 2 pentru reluarea cursurilor

  • Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a anunţat, luni, că, potrivit datelor DSP, rata de încidenţă a îmbolnăvirilor este în Capitală de 1,12.
  • Această rată plasează Bucureştiul în scenariul 2 pentru reluarea cursurilor
  • Consiliile de Adminstraţie ale şcolilor vor transmite ISMB şi DSP propunerile de scenariu în funcţie de infrastructura locală, până marţi
1715 afișări
Imaginea articolului ISMB: Bucureştiul se încadrează în scenariul 2 pentru reluarea cursurilor

ISMB: Bucureştiul se încadrează în scenariul 2 pentru reluarea cursurilor

Potrivit unui comunicat al ISMB, DSP Bucureşti a anunţat luni că rata de incidenţă a îmbolnăvirilor, cumulată la 14 zile, este de 1,12.

„Potrivit Ordinului comun MEC/MS nr. 5487/1494 din 31.08.2020, Anexa nr. 1 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, Municipiul Bucureşti se încadrează în Scenariul 2”, se arată în comunicat.

Consiliile de Adminstraţie ale şcolilor vor transmite ISMB şi DSP propunerile de scenariu în funcţie de infrastructura locală, până marţi.

Acestea vor fi transmise spre aprobare Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. Soluţionarea va fi primită până la data de 10 septembrie, anunţă ISMB.

Potrivit MEC, scenariul 2 presupune participarea zilnică (faţă-n faţă)) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Anterior, MEC anunţase că, potrivit analizei epidemiologice realizate la nivelul municipiului Bucureşti, sectoarele 3, 4 şi 5 s-ar situa în scenariul verde, iar sectoarele 1, 2 şi 6 s-ar situa în scenariul galben.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici