ISMB cere şcolilor supravegherea atentă a elevilor după cazul poliţistului acuzat de pedofilie. Cele trei măsuri dorite de Inspectoratul Şcolar Bucureşti

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) va trimite, în şcoli, o notă prin care va cere supravegherea mai atentă a elevilor, comunicarea corectă a orarului copiilor, dar şi şedinţe cu părinţii în legătură cu siguranţa celor mici în drumul spre şcoală sau spre casă.

345 afișări
Imaginea articolului ISMB cere şcolilor supravegherea atentă a elevilor după cazul poliţistului acuzat de pedofilie. Cele trei măsuri dorite de Inspectoratul Şcolar Bucureşti

ISMB cere şcolilor supravegherea atentă a elevilor după cazul poliţistului acuzat de pedofilie. Cele trei măsuri dorite de Inspectoratul Şcolar Bucureşti

"Până la sfârşitul săptămânii, vom trimite o notă către toate unităţile de învăţământ din Capitală, prin care vom cere să se ia nişte măsuri mai stricte în ceea ce priveşte protecţia elevilor. Astfel, dorim ca paza în şcoli să fie mult mai strictă, camere de supraveghere să funcţioneze tot timpul. A doua chestiune este să se facă şedinţe cu părinţii, în prima săptămână de şcoală, în ideea de a se discuta probleme legate de siguranţa copiilor, de deplasarea acasă-şcoală, şcoală-acasă, să nu întârzie. Al treilea aspect, voi ruga părinţii să cunoască foarte bine orarul, ora la care copiii pleacă spre şcoală, ora la care pleacă de la şcoală, să nu mai piardă vremea prin parcuri", a declarat, petru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

Inspectorul a menţionat că toate aceste măsuri sunt fireşti, ţinând cont că, luni, 15 ianuarie, elevii se întorc la şcoală, în al doilea semestru. De asemenea, decizia vine şi în contextul în care Eugen Stan, poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei, este acuzat de pedofilie.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 au admis, marţi, propunerea de arestare preventivă formulată de procurori în cazul lui Eugen Stan, poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei, acuzat că a agresat doi copii într-un lift al unui bloc din cartierul bucureştean Drumul Taberei. Decizia judecătorilor poate fi contestată.

Eugen Stan, agent al Brigăzii de Poliţie Rutieră şi şoferul lui Emanuel Vornicu, a fost depistat ca fiind autorul unor fapte de agresiune sexuală asupra a doi minori. Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax că, la percheziţii, au fost găsite hainele pe care bărbatul suspectat de fapte de pedofilie le-a purtat în ziua în care în care a agresat sexual doi minori într-un lift. Acesta va fi testat psihiatric.

Bărbatul este acuzat de trei fapte de agresiune sexuală. Este vorba despre două fapte comise la începutul acestui an, când doi minori, fraţi, au fost agresaţi în liftul unui bloc din Drumul Taberei, scenele fiind suprinse de camerele de supraveghere. O altă faptă este din 2012, când o fetiţă de 7 ani (la acel moment) a fost urmărită de bărbat în timp ce se întorcea de la şcoală şi agresată sexual. La acel moment au fost furnizate imagini cu agresorul, surprinse de camerele de supraveghere, însă acesta nu a fost identificat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici