Iurie Darie va fi externat din Spitalul "Bagdasar-Arseni"

Actorul Iurie Darie va fi externat, joi la prânz, din Spitalul "Bagdasar-Arseni", starea lui fiind mult mai bună decât la internare, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Florian Bica.

625 afișări
Imaginea articolului Iurie Darie va fi externat din Spitalul "Bagdasar-Arseni"

Iurie Darie va fi externat din Spitalul "Bagdasar-Arseni" (Imagine: Emil Badea/Mediafax Foto)

"Pacientul este mult mai bine decât la internare, va pleca din spital joi, în jurul orei 12.00", a spus doctorul Florian Bica.

Actorul Iurie Darie, în vârstă de 83 de ani, a fost adus în 10 mai la Spitalul de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Capitală.

În 21 mai, Iurie Darie a fost operat, pentru montarea unui sistem de drenaj care să ajute la eliberarea lichidului în plus ce se acumula în zona creierului. Intervenţia chirurgială trebuia să aibă loc în 16 mai, însă a fost amânată din cauza unei infecţii urinare care trebuia tratată înainte de operaţie.

Darie şi colegul său de breaslă Marin Moraru vor primi, vineri, stele pe Aleea Celebrităţilor - Walk of Fame din Piaţa Timpului din Bucureşti, în semn de respect şi apreciere pentru întreaga lor activitate artistică, au anunţat organizatorii.

Dezvelirea celor două stele va avea loc în prezenţa lui Sorin Oprescu, primarul general al Municipiului Bucureşti, care le va înmâna actorilor Placheta Bucureştiului, în semn de recunoştinţă pentru întreaga activitate.

Iurie Darie are o carieră remarcabilă, ce cuprinde roluri în peste 40 de producţii cinematografice. După ce a debutat în cinematografie, în 1953, în "Nepoţii gornistului" - în regia lui Dinu Negreanu, avându-i alături pe Marga Barbu şi pe Liviu Ciulei -, Iurie Darie a jucat în filme precum "S-a furat o bombă" (1961), "Dragoste la zero grade" (1964), "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte" (1971), "Fraţii Jderi" (1974), "Ringul" (1983), "În fiecare zi mi-e dor de tine" (1987), "Zâmbet de soare" (1987), "Oglinda" (1993), "Punctul zero" (1996), "Triunghiul morţii" (1999).

De-a lungul carierei, Iurie Darie a colaborat cu unii dintre cei mai importanţi regizori români ai secolului trecut: Ion Popescu Gopo, Mircea Drăgan, Sergiu Nicolaescu, Gheorghe Vitanidis. De asemenea, în teatru, actorul a cucerit audienţa prin roluri memorabile în piese precum "Troilus şi Cressida", "Umbra" şi "Pălăria".

Iurie Darie s-a remarcat şi în emisiunile de televiziune pentru copii, în care actorul îşi etala abilitatea de a desena, uneori cu ambele mâini.

În 2009, Iurie Darie a primit premiul de excelenţă pentru întreaga carieră la Festivalul Comediei Româneşti - festCO. Totodată, în martie anul acesta, Iurie Darie a primit premiul Gopo pentru întreaga carieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici