Ivan: PDL are o abordare complet iresponsabilă cerând reluarea examenului de bacalaureat

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, susţine că PDL are o abordare "complet iresponsabilă" cerând reluarea examenului de Limbă şi literatură română la nivel naţional, el arătând că examentul de bacalaureat este organizat riguros şi că există toleranţă zero faţă de orice tentativă de fraudă.

173 afișări
Imaginea articolului Ivan: PDL are o abordare complet iresponsabilă cerând reluarea examenului de bacalaureat

Catalin Ivan (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Doresc să condamn abordarea complet iresponsabilă a PDL care, prin vocea Ralucăi Turcan, a solicitat, în mod cu totul hazardat, reluarea examenului de Limbă şi literatură română la nivel naţional. După ce şi-au bătut joc de profesori, de elevi şi de părinţi, după ce au închis şcolile şi au bulversat sistemul de Educaţie, acum, cei de la PDL ies în public complet neinformaţi şi avansează critici lipsite de substanţă doar pentru a arăta că fac opoziţie", a susţinut Cătălin Ivan, într-un comunicat remis marţi MEDIAFAX.

Potrivit lui Ivan, cazul de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" este unul izolat, bacalaureatul desfaşurându-se în condiţii normale în restul centrelor de examinare.

"Reprezentanţii PDL dovedesc în opoziţie aceeaşi lipsă de respect faţă de munca elevilor şi a profesorilor cinstiţi şi responsabili, pe care au afişat-o şi atunci când s-au aflat la guvernare", a mai spus Ivan.

Purtătorul de cuvânt al PSD consideră că ceea ce s-a întâmplat la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Bucureşti dovedeşte că examenul de bacalaureat este organizat extrem de riguros şi că există toleranţă zero faţă de orice tentativă de fraudă.

"Salut intervenţia promptă a ministerului Educaţiei şi a organelor de anchetă, care au transmis un semnal foarte clar tuturor celor care au încercat sau se gândesc să promoveze examenul în mod necinstit. Acesta este mesajul corect pe care şcoala în general şi autorităţile în special trebuie să-l transmită în continuare", a mai spus Ivan.

PDL cere reluarea probei de Limba română la bacalaureat şi solicită Ministerului Educaţiei să prezinte cauzele care au condus la prezentarea subiectelor înaintea probei de examen, a anunţat, luni, vicepreşedintele PDL Raluca Turcan.

Ea a spus că, dacă informaţiile cu privire la scurgerea de informaţii înaintea probei de Limba română la bacalaureatul de anul acesta sunt adevărate, înseamnă că Ministerul Educaţiei este obligat să recurgă la o măsură radicală.

Potrivit acesteia, prezentarea publică pe un site naţional a subiectelor de Limba română cu o oră înaintea examenului propriu-zis înseamnă amputarea şanselor pe care copiii le-au avut într-o evaluare naţională.

Subiectele probei de Limba română de la bacalaureat au fost transmise în condiţii de securitate, nu există niciun indiciu de fraudă, examenul va continua aşa cum a fost stabilit, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, după ce PDL a cerut reluarea probei.

"Vreau să precizez faptul că nu există niciun indiciu privind fraudarea subiectelor la proba de Limbă română scris a examenului de bacalaureat. Subiectele au fost transmise în condiţii de securitate, proba de luni s-a desfăşurat în condiţii bune în toate centrele de examen, cu excepţia Liceului «Dimitrie Bolintineanu»", a spus ministrul Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici