Judecătoria Sectorului 1 cere B1 TV înregistrarea emisiunii în care Băsescu discută despre incidentul din 2004

Judecătoria Sectorului 1 solicită postului de televiziune B1 TV să pună la dispoziţie înregistrarea emisiunii "Naşul" din 22 decembrie 2009, în care Traian Băsescu a discutat cu moderatorul emisiunii despre incidentul în care şeful statului ar fi lovit un copil.

4100 afișări
Imaginea articolului Judecătoria Sectorului 1 cere B1 TV înregistrarea emisiunii în care Băsescu discută despre incidentul din 2004

Judecătoria Sectorului 1 cere B1 TV înregistrarea emisiunii în care Băsescu discută despre incidentul din 2004

Judecătoria Sectorului 1 a reluat, miercuri, dezbaterile în dosarul în care Traian Băsescu l-a acţionat în judecată pe Dinu Patriciu în legătură cu difuzarea unui clip în care Traian Băsescu ar fi lovit cu pumnul în faţă un copil, precum şi privind o serie de afirmaţii făcute de omul de afaceri.

Instanţa a dispus desigilarea unui DVD depus ca probă la dosar şi vizionarea acestuia pe un laptop adus de apărătorii lui Patriciu.

Clipul de aproximativ 10 secunde constituia un colaj de secvenţe din emisiunea "Naşul", difuzat de postul B1 TV şi preluat de pe postul Realitatea TV. Postul de ştiri a preluat la rândul său secvenţele cu şeful statului din cadrul emisiunii Naşul de pe B1 TV. În acest clip Traian Băsescu discută cu Radu Moraru, moderatorul emisiunii "Naşul", despre presupusul incident petrecut la un miting din 2004.

După vizionarea secvenţelor, avocaţii preşedintelui au arătat instanţei că nu sunt de acord cu această probă.

Ei au susţinut că înţelegerea de comun acord cu avocaţii lui Patriciu a fost ca în instanţă să fie depus ca probă un DVD care să conţină emisiunea originală de pe postul B1 şi nu un material al altei televiziuni care, la rândul său, a preluat secvenţe din emisiunea originală.

Un al doilea motiv invocat de apărarea preşedintelui a fost că respectiva emisiune trebuie vizionată integral, întrucât, deşi în aparenţă Băsescu ar admite incidentul, el oferă explicaţii detaliate pe tot parcursul emisiunii. În acest context avocaţii au arătat că nu pot face o apărare completă a clientului lor şi au cerut instanţei să trimită o adresă postului de televiziune B1 TV prin care să ceară transmiterea unui suport optic cu întreaga emisiune şi transcriptul acesteia.

Avocaţii lui Patriciu susţinut că din fragmentul văzut miercuri de instanţă ar reieşi în mod clar faptul că Traian Băsescu admite incidentul petrecut în 2009 astfel că din punctul de vedere al apărării acestuia nu mai este necesară depunerea în instanţă a unei alte probe audio-video.

În finalul dezbaterilor de miercuri, instanţa a admis cererea avocaţilor lui Traian Băsescu pe motiv că din secvenţele vizionate miercuri nu reiese clar obiectivul urmărit în dosar. Judecătorul a decis să transmită o adresă către postul de televiziune B1 TV căruia i-a solicitat să pună la dispoziţia instanţei de judecată un DVD cu respectiva emisiune, precum şi pe transcriptul acesteia, în caz contrar postul de televiziune riscând să fie amendat conform Codului de procedură civilă.

Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru pentru 12 octombrie, când avocaţii lui Patriciu trebuie să asigure şi aparatura electronică pentru vizionarea probei.

În 26 noiembrie 2009, omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, la Realitatea TV, că a povestit special despre episodul în care Traian Băsescu lovea un copil, la un miting la Ploieşti, în 2004, pentru că ştia că înregistrarea există şi că, poate, cineva o va scoate. "Am povestit special acest episod. Ştiam că înregistrarea există şi poate cineva o va scoate", spunea Patriciu.

În 1 decembrie 2009, preşedintele Traian Băsescu susţinea că imaginile în care apare lovind un copil au fost falsificate în străinătate, întrucât cei care au făcut acest lucru s-au temut să nu se afle. În acest caz s-a făcut o expertiză, care este extrajudiciară, dar care ar confirma trucarea unor imagine.

La rândul său, Dinu Patriciu a anunţat că îl va da şi el în judecată pe Traian Băsescu pentru calomnie, acuzând folosirea de către preşedinte, la adresa sa, a apelativelor "mincinos" şi "om care truchează casete".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici