Judecătorul Florin Costiniu, reţinut de procurorii DNA

Judecătorul Florin Costiniu a fost reţinut, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în dosarul în care este cercetat, alături de senatorul Cătălin Voicu şi omul de afaceri Costel Căşuneanu, pentru fapte de corupţie.

70 afișări
Imaginea articolului Judecătorul Florin Costiniu, reţinut de procurorii DNA

Judecătorul Florin Costiniu, reţinut de procurorii DNA (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Procurorii anticorupţie au emis, joi, o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Florin Costiniu. Judecătorul a fost audiat de procurori aproape patru ore în dosarul în care este cercetat pentru fapte de corupţie.

Cu puţin timp înainte de reţinerea lui Costiniu, procurorii au emis ordonanţă de reţinere şi pentru omul de afaceri Marius Locic. Acesta a fost scos cu cătuşe din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi urcat într-o dubă a poliţiei pentru a fi dus la arestul Direcţiei de Cercetări Penale.

La DNA mai este audiat, de joi dimineaţă, şi omul de afaceri Costel Căşuneanu.

Consiliul Superior al Magistraturii a emis, miercuri, aviz pentru reţinerea şi arestarea judecătorului Florin Costiniu, preşedintele Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit legii, DNA a solicitat, miercuri, Consiliului Superior al Magistaturii (CSM) avizul de reţinere şi arestare a judecătorului Florin Costiniu. În urma emiterii avizului, DNA va pune în mişcare acţiunea penală faţă de Costiniu, ceea ce presupune suspendarea sa din funcţia de judecător.

Judecătorul Florin Costiniu este cercetat de DNA pentru că ar fi primit bani de la omul de afaceri Costel Căşuneanu în schimbul intervenţiei pe lângă colegi magistraţi în soluţionarea favorabilă a unor litigii ale afaceristului privind achiziţiile publice.

Florin Costiniu a spus, miercuri seară, că nu comentează "nici de bine, nici de rău" avizul CSM privind reţinerea şi arestarea sa, că se simte "absolut nevinovat" şi că îşi va face apărările corespunzător. Florin Costiniu a susţinut că are încredere în autorităţi şi că îşi va face apărările corespunzător.

Costiniu a arătat că se simte "absolut nevinovat", că nu a săvârşit niciun fel de faptă penală şi că ceea ce i se întâmplă este "nedrept".

Avizul de reţinere şi de arestare a lui Florin Costiniu vine după ce Senatul a încuviinţat arestarea senatorului PSD Cătălin Voicu, care ar fi intervenit pe lângă magistrat pentru ca omul de afaceri Costel Căşuneanu să obţină decizii judecătoreşti favorabile în litigii comerciale.

Cătălin Voicu a fost pus sub acuzare oficial în decembrie 2009 şi a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, în 23 martie. Senatorul Voicu este acuzat de trafic de influenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici