La 10 zile de la furtuna puternică, în mai multe localităţi din Timiş curentul este asigurat cu generatoare

La zece zile de la furtuna puternică în timpul căreia cinci persoane din judeţul Timiş au murit, în trei localităţi curentul electric este asigurat de generatoare, fiind depuse la Protecţia Consumatorilor aproape 640 de sesizări la adresa Enel, transmite corespondentul MEDIAFAX.

643 afișări
Imaginea articolului La 10 zile de la furtuna puternică, în mai multe localităţi din Timiş curentul este asigurat cu generatoare

La 10 zile de la furtuna puternică, în mai multe localităţi din Timiş curentul este asigurat cu generatoare

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Prefectura Timiş, situaţia lipsei energiei electrice s-a remediat în majoritatea celor 130 de localităţi care au rămas fără curent după furtuna puternică din data de 17 noiembrie, când au fost afectate peste 100.000 de persoane.

În acest moment, cele mai grave probleme sunt înregistrate în localităţile Ohaba Română, Roviniţa Mare şi Gladna Română, unde curentul este asigurat de generatoare.

"Situaţia lipsei curentului electric s-a remediat în majoritatea localităţilor. În trei localităţi (Timişoara, Buziaş, Herneacova) iluminatul stradal a fost restabilit doar parţial, iar în alte trei localităţi (Ohaba Română, Roviniţa Mare, Gladna Română) curentul electric este asigurat temporar de generatoare de energie. De asemenea, mai există localităţi unde furnizarea curentului electric nu este oprită, însă trebuie înlocuiţi stâlpii de electricitate deterioraţi de furtună", a declarat prefectul judeţului Timiş, Eva Andreaş.

De asemenea, potrivit reprezentanţilor Prefecturii Timiş, din cauza lipsei curentului, mai mulţi locuitori din judeţ au făcut plângeri la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Timiş. Astfel, luni, 26 septembrie, au fost înregistrate 639 de petiţii, precum şi o sesizare colectivă, semnată de 114 persoane, pentru întreruperi repetate ale energiei electrice în comuna Şag.

Potrivit Prefecturii Timiş, săptămâna trecută a fost făcută o primă evaluare a pagubelor la nivelul şcolilor din Timişoara, a spitalelor şi a unităţilor Ministerului Afacerilor Interne. Astfel, Guvernul a alocat 2.090.000 lei pentru reparaţii la şcoli din Timişoara, 320.000 lei pentru reparaţii la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Spitalul Lugoj şi 1.109.000 lei pentru reparaţii la clădirile MAI afectate de furtună.

Totodată, Prefectura Timiş a solicitat Guvernului o nouă sumă de bani pentru despăgubiri, de peste cinci milioane de lei.

"A continuat, în judeţ evaluarea pagubelor de către trei echipe de specialişti la şcoli, sedii de primării, unităţi de cult, iar în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă din data de 26 septembrie a fost aprobată suma de 5.175.784 lei. Urmează ca în următoarea şedinţă de Guvern, să se aloce fondurile solicitate de judeţul Timiş", comunică reprezentanţii Prefecturii Timiş.

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa, în data de 17 sepembrie, în judeţul Timiş, în timpul furtunii puternice. Trei dintre acestea au murit într-un parc din Buziaş, după ce un copac a picat peste ele, o femeie a decedat la grădina zoologică din Timişoara, fiind lovită de o creangă, iar un tânăr de 24 de ani a murit după ce maşina în care se afla a fost strivită de poarta de intrare în oraş, de pe Calea Lugojului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici