La Rădăuţi s-a născut primul copil al unui cuplu de refugiaţi relocaţi în România

Primul copil al unui cuplu de refugiaţi relocaţi din Grecia în România s-a născut, marţi, la Maternitatea Rădăuţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3303 afișări
Imaginea articolului La Rădăuţi s-a născut primul copil al unui cuplu de refugiaţi relocaţi în România

La Rădăuţi s-a născut primul copil al unui cuplu de refugiaţi relocaţi în România

O femeie din Iran din cadrul Centrului de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi a născut la Spitalul din Rădăuţi un băieţel sănătos cu o greutate de 3,5 kg, potrivit informaţiilor Inspectoratului General pentru Imigrări.

Mattia este primul copil refugiat născut în România dintr-o familie de refugiaţi transferate din Grecia în cadrul programului de relocare al Uniunii Europene.

Tatăl irakian şi mama iraniancă se află în România din luna august, perioadă în care au parcurs procedurile privind acordarea unei forme de protecţie internatională, cererile lor fiind soluţionate prin
acordarea statutului de refugiat.

După spitalizare, Mattia împreună cu mama lui se vor întoarce în centru, unde sunt aşteptaţi de tată, nou-născutul urmând a fi înregistrat drept cel mai tânăr solicitant de azil din România.

Centrul Regional de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi are o capacitate de 116 de locuri, iar gradul de ocupare este de aproximativ 25%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici