Lacăt pus pe vieţi omeneşti! Pacienţii cu boli autoimune care se tratau la Colentina sunt nevoiţi să caute sprijin în altă parte!

  • Spitalul Colentina din Capitală va redeveni spital suport Covid-19
  • Unitatea sanitară a fost redeschisă pentru ceilalţi pacienţi cronici doar pentru o lună
  • Foarte mulţi pacienţi cu boli autoimune îşi găseau doar aici vindecarea
  • Înainte de pandemie, la Colentina erau trataţi lunar 20.000 de pacienţi
1859 afișări
Imaginea articolului Lacăt pus pe vieţi omeneşti! Pacienţii cu boli autoimune care se tratau la Colentina sunt nevoiţi să caute sprijin în altă parte!

Lacăt pus pe vieţi omeneşti! Pacienţii cu boli autoimune care se tratau la Colentina sunt nevoiţi să caute sprijin în altă parte!

În loc să aibă grijă de pacienţii cronici, mai marii din sănătate pun lacăte pe secţii şi îi condamnă pe aceşti oameni la chin! Nu sunt doar vorbe.

Uite, premierul te-a anunţat că Spitalul Colentina va deveni din nou spital Covid, după ce şi-a deschis pentru doar câteva săptămâni porţile şi pentru pacienţii cu alte afecţiuni. 

Asta înseamnă chin pentru aceşti oameni. Cei mai mulţi dintre pacienţii cu boli autoimune, foarte dificil de tratat, aici îşi găseau vindecarea. Acum sunt puşi pe drumuri. 

„Pentru categoria aceasta de pacienţi închiderea spitalului Colentina a fost o reală lovitură. Şi acum, să o luăm de la capăt pentru că Ministrul Sănătăţii nu e în stare să găsească soluţii, aşa cum au făcut toate ţările europene. Este un spital complex, cu aparatură de utlimă oră, şi cu medici foarte bine pregătiţi.

Au fost pacienţi care au fost repartiaţi la Baloteşti. Pacienţii cu scleroză multiplă, majoritatea dintre ei, au probleme de deplasare, foarte mulţi dintre ei sunt pensionaţi medical pentru că nu mai pot munci”, a avertizat Rozalina Lăpădatu, Preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune.

Înainte de pandemie, la Spitalul Colentina din Capitală erau trataţi lunar peste 20.000 de oameni! Cei mai mulţi dintre pacienţi au fost amânaţi de la operaţii sau ţin legătura cu medicul prin telemedicină. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici