Laszlo Borbely a votat "pentru o nouă şansă" dată României

Vicepreşedintele UDMR Laszlo Borbely a votat, duminică, la secţia de votare de la Colegiul Naţional "Bolyai Farkas" din Târgu Mureş, spunând că a optat "pentru o nouă şansă ţării" şi pentru ca idealurile din decembrie 1989 "să fie valabile".

256 afișări
Imaginea articolului Laszlo Borbely a votat "pentru o nouă şansă" dată României

Laszlo Borbely (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Borbely a spus că în decembrie 1989 a ieşit în stradă ca să schimbe regimul, iar una dintre cele mai mari izbânzi a fost dobândirea votului liber.

"Ne putem exprima liber părerea, putem vota liber şi putem să ne exprimăm opţiunile, ceea ce este cea mai mare putere a cetăţeanului. Noi - şi acum vorbesc de formaţiunea pe care o reprezint - niciodată nu am spus până acum şi cred că nu o să spunem nici de acum încolo, sper, să nu se prezinte oamenii la vot. E o putere extraordinară în mâna oamenilor să se prezinte la vot", a afirmat Borbely.

El a spus că prin votul pe care l-a exprimat încearcă să dea o nouă şansă ţării, să se atingă idealurile pentru care oamenii au ieşit în stradă în decembrie 1989.

“În ceea ce priveşte votul, vă vorbesc ca unul care am avut - şi mai am, chiar după 22 de ani - idealuri, idealuri care au fost formulate atunci în 1989, în Decembrie. Eu prin votul meu încerc să dau o nouă şansă, o nouă şansă acestei ţări în care timp de 22 de ani s-au întâmplat foarte multe - şi bune şi rele. Încerc, şi prin votul meu, să dau o şansă acestei ţări ca acele idealuri despre care am vorbit, pentru care am ieşit în stradă în '89, în decembrie, să fie valabile", a declarat liderul UDMR.

În judeţul Mureş, sunt aşteptaţi la urne, la referendumul de duminică, 484.784 de alegători, cu peste cinci sute mai puţini decât la alegerile locale.

Potrivit datelor comunicate de Direcţia de Statistică Mureş, prezenţa la vot în judeţ era, la ora 10.00, 6,37%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici