Lider pensionari: Preşedintele mai bine ne dă cianură, să scape de noi, decât să ne scadă pensiile!

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor, Preda Nedelcu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că decât să le scadă pensiile, preşedintele Traian Băsescu mai bine ar da tuturor pensionarilor cianură, pentru a scăpa de ei, să nu mai fie "o povară pentru întreaga ţară".

121 afișări
Imaginea articolului Lider pensionari: Preşedintele mai bine ne dă cianură, să scape de noi, decât să ne scadă pensiile!

Lider pensionari: Preşedintele mai bine ne dă cianură, să scape de noi, decât să ne scadă pensiile! (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Am fost şocat de declaraţiile preşedintele Traian Băsescu cu privire la scăderea pensiilor, Sunt cu adevărat revoltat, nu mă aşteptam la aşa ceva", a spus Nedelcu.

Liderul pensionarilor a precizat că reducerea va fi mai mare de 15 procente în realitate, odată cu introducerea coplăţii şi a creşterii preţurilor în perioada următoare, toate acestea ducând la o scădere drastică a puterii de cumpărare a pensionarilor.

"Răspunsul nostru este unul singur: nu putem accepta această diminuare a pensiilor, noi nu ne putem compara cu Grecia unde pensia minimă este de 500 de euro, la noi fiind doar 85 de euro. Ei au de unde scădea, noi nu", a subliniat Nedelcu.

Liderul pensionarilor a susţinut că, spre deosebire de salariaţi, cărora li se pregăteşte, de asemenea, o diminuare a veniturilor, pensionarii nu pot decât să iasă în stradă şi să protesteze, ei nu pot bloca sisteme, nu pot opri trenurile.

"Ceea ce putem face noi este mai puţin eficient decât ce pot face salariaţii. Nouă mai bine ne-ar da preşedintele Băsescu nişte cianură, să scape de noi, ca să nu mai fim o povară pentru această ţară", a spus Nedelcu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că pensiile vor scădea cu 15%, salariile din sistemul bugetar cu 25%, inclusiv salariul minim, şi vor fi reduse "masiv subvenţiile", banii urmând să fie alocaţi ţintit "către cei care au nevoie de sprijin financiar".

Şeful statului a spus că vor fi reduse masiv subvenţiile care se acordă în acest moment şi că ajutorul de şomaj va scădea cu 15%.

"În primul rând este vorba despre reducerea fondului de salarii pentru tot aparatul bugetar din România cu 25%, iar până la sfârşitul anului, şefii de instituţii au obligaţia să-şi facă selecţia, să-i aleagă pe cei mai buni şi nu clientela politică, în aşa fel încât în anul 2011, menţinându-se anvelopa salarială şi în speranţa creşterii economiei, salariile să poată reveni la cele pe care le au acum", a spus preşedintele.

Şeful statului a adăugat că această măsură trebuie luată de la 1 iunie. Ulterior, răspunzând unei întrebări la finalul declaraţiilor, şeful statului a mai declarat că rezultatul evaluărilor asupra eficienţei funcţionarilor va trebui să fie gata până la sfârşitul lunii decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici