Liviu Dragnea susţine DESECRETIZAREA protocoalelor între SRI şi Parchetul General: Depinde doar de SRI şi Parchet

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi, că susţine desecretizarea protocoalelor încheiate între SRI şi Parchetul General, el menţionând că desecretizarea depinde doar de aceste două instituţii, în calitate de semnatare, şi că orice întârziere a desecretizării le face rău.

435 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea susţine DESECRETIZAREA protocoalelor între SRI şi Parchetul General: Depinde doar de SRI şi Parchet

Liviu Dragnea susţine DESECRETIZAREA protocoalelor SRI-PG: Depinde doar de SRI şi Parchet

„Eu susţin ca acele protocoale să fie făcute publice. Depinde doar de Parchetul General şi de SRI. Nu depinde de altcineva sau cel puţin nu văd eu la ora asta. Şi Comisia SRI poate să ceară (desecretizarea, n.r.), dar până la urmă, fiind un protocol semnat între două părţi, trebuie ca ambele părţi să fie de acord să se desecretizeze, să se facă publice aceste protocoale. Ce poate să fie secret în acele protocoale? Pentru că dacă sunt prevederi secrete, înseamnă că nu sunt în regulă”, a spus Dragnea la B1Tv.

El a susţinut că menţinerea protocoalelor în sfera nepublică produce fabulaţii pe această temă.

„Protocoalele, rămânând nepublice, fiecare dintre noi putem fabula orice. Începi să te gândeşti: ce e atât de îngrozitor acolo încât nu pot fi făcute publice? Că de fapt vorbim de colaborarea între două instituţii, nu vorbim de chestiuni de spionaj. Eu nu cred că DNA a fost implicat în spionaj, adică în nişte chestiuni care nu pot fi făcute publice”, a spus Dragnea.

El a arătat că, în opinia sa, cu cât mai mult întârzie să fie făcute publice, cu atât mai mult au de suferit cele două instituţii.

„Le face bine? Nu cred? Se va închide subiectul la un moment dat. Eu cred că este o greşeală că cele două instituţii nu hotărăsc odată să fie făcute publice aceste protocoale care, mai devreme sau mai târziu, sigur vor ieşi la iveală”, a mai spus Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici