Ludovic Orban: Avem informaţii că se condiţionează finanţarea primăriilor PNL de neimplicarea în campanie

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, la Brăila, că are informaţii de la primarii liberali că sunt „întâlniri în locaţii ascunse”, unde aleşilor locali li se condiţionează acordarea unor finanţări de neimplicarea în campania electorală sau pentru referendum.

398 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: Avem informaţii că se condiţionează finanţarea primăriilor PNL de neimplicarea în campanie

Ludovic Orban: Avem informaţii că se condiţionează finanţarea primăriilor PNL de neimplicarea în campanie

Ludovic Orban a declarat că mai mulţi primari PNL i-au spus că sunt chemaţi la „întâlniri în locaţii secrete” cu preşedinţi de consilii judeţene şi miniştri, în care se condiţionează acordarea de proiecte prin Fondul Naţional de Dezvoltare şi Investiţii de neimplicarea în campania electorală sau pentru referendum.

„Domnul Dragnea a anunţat că 10 miliarde de euro sunt la dispoziţia primăriilor pentru a accesa fonduri din fantomaticul Fond de Dezvoltare şi Investiţii care a fost înfiinţat prin OUG 114. De asemenea, avem informaţii de la primari liberali că sunt invitaţi la întâlniri cu preşedinţi de CJ, cu miniştri, întâlniri în locaţii ascunse în care pur şi simplu şi li se condiţionează acordarea de proiecte finanţate din acest fond de neimplicarea în campania electorală şi pentru referendum.

Ce face PSD azi? Momeşte toţi primarii din România cu bani care nu le aparţin, care nici măcar nu există în Legea bugetului de stat, pentru că finanţarea fondului de investiţii se face prin împrumuturi de la Trezorerie (...) şi foloseşte banul public ca să corupă primari care s-au săturat de PSD sau primari din Opoziţie ca să nu se implice în campanie sau să se implice de partea PSD”, a spus Orban.

Reacţia lui Ludovic Orban vine după ce preşedintele PSD Liviu Dragnea a scris, joi, pe Facebook, că, edilii pot accesa 10 miliarde de euro din noul Fond de Dezvoltare şi Investiţii, pentru investiţiile primăriilor, asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară şi universităţilor. Acesta a mai spus că primarii trebuie să depună documente la Bucureşti pentru a accesa fondurile care însumează 10 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici