MAE recomandă cetăţenilor români să părăsească Libia

MAE a anunţat, luni, că ambasada României la Tripoli a primit până în prezent 450 de cereri de asistenţă consulară, ministerul recomandând tuturor cetăţenilor români din Libia "să folosească posibilităţile încă existente de a părăsi teritoriul libian".

44 afișări
Imaginea articolului MAE recomandă cetăţenilor români să părăsească Libia

MAE recomandă cetăţenilor români să părăsească Libia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

MAE recomandă cetăţenilor români aflaţi deja în Libia să evite demonstraţiile, locurile aglomerate şi să respecte cu stricteţe interdicţiile de circulaţie. De asemenea, românii sunt sfătuiţi să ţină cont de faptul că legăturile de comunicaţie şi facilităţile de transport în şi dinspre Libia pot suferi unele întreruperi sau limitări, potrivit avertismentului postat pe site.

Ministerul anunţă că, prin Ambasada României la Tripoli, urmăreşte cu atenţie evoluţiile situaţiei de securitate de pe plan local, iar misiunea diplomatică este în contact permanent cu autorităţile locale şi acordă cetăţenilor români asistenţă consulară specifică în astfel de situaţii.

Până în prezent, la nivelul Ambasadei României la Tripoli au fost înregistrate 450 de cereri de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români care se află pe plan local, precizează MAE. Ministerul recomandă cetăţenilor care se află deja în Libia să contacteze Ambasada României la Tripoli şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

De asemenea, MAE recomandă tuturor cetăţenilor români care se află în această ţară să folosească posibilităţile încă existente de a părăsi teritoriul libian.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţi ai misiunii diplomatice a României la Tripoli precizaseră că în Libia există o comunitate românească destul de însemnată, formată în special din persoane care muncesc în domeniile petrolier şi al construcţiilor. Aceiaşi oficiali au mai spus că s-au primit numeroase telefoane de la cetăţeni români, care au solicitat diverse informaţii, ei precizând însă că nu au informaţii cu privire la existenţa vreunor cazuri grave de rănire, arestare sau deces în rândurile românilor.

Ministerul a actualizat sau a postat în ultimele trei zile avertismente de călătorie pentru mai multe state: Algeria, Bahrain, Egipt, Iran, Libia, Tunisia şi Yemen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici