MAE recomandă românilor care călătoresc în Grecia să aibă asupra lor suficienţi bani lichizi

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetăţenilor români care călătoresc în Grecia să aibă asupra lor suficienţi bani lichizi pentru acoperirea tuturor cheltuielilor în eventualitatea unor întreruperi ale activităţilor bancare în această ţară.

3950 afișări
Imaginea articolului MAE recomandă românilor care călătoresc în Grecia să aibă asupra lor suficienţi bani lichizi

MAE recomandă românilor care călătoresc în Grecia să aibă asupra lor suficienţi bani lichizi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În acelaşi timp, ministerul atenţionează asupra duratelor mari de aşteptare provocate de suprasolicitarea serviciilor bancare din Grecia.

"Ambasada României la Atena şi Consulatul General de la Salonic împreună cu Centrala MAE monitorizează îndeaproape evoluţiile, inclusiv din perspectiva unor eventuale repercusiuni asupra serviciilor turistice în actualul context economic din Grecia", mai transmite MAE într-un comunicat.

Băncile din Grecia vor rămâne închise pentru o perioadă care nu a fost menţionată, iar retragerile de numerar vor fi restricţionate, la recomandarea Băncii Greciei, a anunţat duminică seara premierul Alexis Tsipras, citat de Associated Press în pagina electronică.

Decizia de duminică intervine după ce cozi lungi s-au format în ultimele două zile la bancomate din toată ţara, în urma deciziei bruşte a premierului Tsipras de a convoca un referendum pe tema propunerilor de reforme înaintate de creditorii internaţionali pentru a continua finanţarea Greciei.

 

Grecia mai are de primit 7,2 miliarde de euro din programul de susţinere de 240 de miliarde de euro, iar în lipsa fondurilor riscă să intre în incapacitate de plată.

Zona euro se pregăteşte pentru intrarea Greciei în incapacitate de plată, săptămâna viitoare, după ce a refuzat să prelungească finanţarea ţării, în urma anunţului surprinzător al premierului Alexis Tsipras referitor la organizarea unui referendum pe tema propunerilor de reformă ale creditorilor, pe 5 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici