Mai multe localităţi din judeţele Neamţ şi Bacău au rămas fără energie electrică din cauza vântului. Porturile Constanţa şi Midia, închise

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că mai multe localităţi din judeţele Neamţ şi Bacău au rămas fără energie electrică din cauza vântului puternic, porturile Constanţa şi Midia fiind închise transportului maritim.

1095 afișări
Imaginea articolului Mai multe localităţi din judeţele Neamţ şi Bacău au rămas fără energie electrică din cauza vântului. Porturile Constanţa şi Midia, închise

Mai multe localităţi din judeţele Neamţ şi Bacău au rămas fără energie electrică

"La acest moment, din cauza vântului puternic, porturile Constanţa şi Midia au fost închise preventiv transportului maritim, iar 6 localităţi din judeţul Neamţ au rămas fără energie electrică. O situaţie similară se înregistrează şi în judeţul Bacău, unde la această oră echipe specializate intervin pentru reluarea alimentării cu energie electrică în satul Viişoara şi comuna Târgu Trotuş", transmite IGSU.

Peste 4.000 de pompieri cu peste 800 mijloace tehnice sunt pregătiţi să ajute autorităţile locale şi cetăţenii din zonele posibil a fi afectate pentru limitarea şi înlăturarea potenţialelor efecte generate de fenomenele specifice sezonului rece. Răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat, la nivel naţional, de 250 de echipaje de pompieri SMURD, pregătite să acorde primul ajutor medical calificat, de peste 30 de unităţi de terapie intensivă mobilă (dintre care şase cu specific neonatologic) şi de peste 40 de autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, mai spun reprezentanţii IGSU.

În ultimele 24 de ore, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis 5 atenţionări de Cod Galben de ninsori pentru 14 judeţe din ţară şi 11 atenţionări meteo Cod Galben de vânt valabile pentru 18 unităţi administrativ teritoriale.

Manevrele navelor au fost suspendate în cursul nopţii de luni spre marţi în toate porturile constănţene din cauza vântului puternic, ce suflă la rafală cu viteze de peste 65 km/h, transmite corespondentul MEDIAFAX

Potrivit autorităţilor portuare, operaţiunile au fost sistate în porturile Midia, Constanţa Nord şi Constanţa Sud - fluvial, începândcu ora 03.00, deoarece vântul suflă cu viteze de 50 - 60 km/h la ţărm, iar în larg poate atinge şi depăşi 70 km/h.

Activitatea a fost apoi oprită marţi dimineaţă, de la ora 08.00, şi în portul Mangalia. Tot din cauza vântului puternic a fost restricţionată şi deplasarea convoaielor de barje pe CanalulDunăre - Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către portul Constanţa Sud - fluvial. În această situaţie, pentru siguranţă, navele aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite, evitând astfel intrarea în derivă.

Totodată, vasele aflate la cheu trebuie să-şi întărească legăturile cu ţărmul, să asigure om de veghe şi trebuie să stea în permanenţă cu semnalele luminoaseşi sonore în funcţiune. De altfel, Autoritatea Naţională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting tip Cod Galben, valabilă pentru judeţul Constanţa, până la ora 11.00,care prevede intensificări ale vântului ce vor depăşi, local, la rafală 55 - 65km/h.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici