Video Un microbuz cu 15 elevi s-a răsturnat în Olt, 3 copii fiind răniţi. A fost activat Planul roşu de intervenţie/ Societatea care administrează drumul a fost amendată

Trei tinere cu vârste cuprinse între 15 şi 16 ani au ajuns la spital, luni, cu traumatisme multiple după ce microbuzul cu care se duceau la şcoală şi în care se aflau 15 copii s-a răsturnat în comuna Voineasa, judeţul Olt, fiind activat Planul roşu de intervenţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1628 afișări

Update 13:52 Societatea care trebuia să deszăpezească Drumul Judeţean 643, din judeţul Olt, pe care, marţi dimineaţa, s-a răsturnat un microbuz în care se aflau 15 copii, a fost amendată cu 5.000 lei de poliţişti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu, a declarat corespondentului MEDIAFAX, că amenda a fost aplicată firmei care are contract de prestare servicii cu Consiliul Judeţean Olt, pentru deszăpezirea acelui tronson de drum.

„A fost aplicată o sancţiune contravenţională în cuantum de 5.000 lei, prestatorului, firmei care are în sarcină deszăpezirea acelui tronson de drum”, a declarat Claudia Radu.

Trei tinere cu vârste cuprinse între 15 şi 16 ani au ajuns la spital cu traumatisme multiple după ce microbuzul cu care se duceau la şcoală şi în care se aflau în total 15 copii, şoferul şi un profesor, s-a răsturnat în comuna Voineasa, fiind activat Planul roşu de intervenţie. Microbuzul aparţine unei firme de transport în comun şi este folosit de elevii care fac naveta la şcoală în Balş, din comunele din jurul acestui oraş.

În urma accidentului, autorităţile au activat Planul roşu de intervenţie, patru echipaje SMURD, patru ambulanţe şi autospeciala ISU pentru victime multiple ajungând la Voineasa.

Trei dintre pasageri au fost răniţi, la UPU Slatina ajungând o minoră, în vârstă de 15 ani, cu traumatism cranio-cerebral şi atac de panică şi încă două minore, una vârstă de 16 ani, cu traumatism cranio-cerebral, iar cealaltă, în vârstă de 16 ani, cu traumatism cranio-cerebral şi traumatism la umărul drept.

Ştire 08:52 Reprezentanţii ISU Olt au declarat, corespondentului MEDIAFAX, că accidentul rutier s-a petrecut marţi dimineaţa, în jurul orei 7.30, microbuzul cu care cei 15 elevi se duceau la Balş, la şcoală, a derapat şi s-a răsturnat, pe raza satului Racoviţa din comuna Voineasa. În microbuz se aflau şi doi adulţi, un profesor şi şoferul. Microbuzul aparţine unei firme de transport în comun şi este folosit de elevii care fac naveta la şcoală în Balş, din comunele din jurul acestui oraş.

În urma accidentului, autorităţile au activat Planul roşu de intervenţie, patru echipaje SMURD, patru ambulanţe şi autospeciala ISU pentru victime multiple ajungând la Voineasa. Trei eleve cu vârste cuprinse între 15 şi 16 ani au fost rănite, fiind transportate la spital.

„În microbuz se aflau 17 persoane, trei fiind rănite. Este vorba de o tânără în vârstă de 15 ani, rănită mai grav, şi de alte două în vârstă de 16 ani, cu traumatisme multiple. Victimele au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Slatina”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonier major Alin Băsăşteanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici