Mai multe poliţiste din Dolj au spus că au fost agresate sexual. Una dintre poliţiste s-a răzgândit: Nu am fost lovită, au existat doar şicane profesionale

Poliţista din Dolj care şi-a reclamat şeful şi despre care liderul sindical al poliţiştilor susţinea că acesta ar fi agresat-o afirmă că între ea şi superiorul său au existat doar "şicane profesionale" şi că acesta nu a lovit-o niciodată.

360 afișări
Imaginea articolului Mai multe poliţiste din Dolj au spus că au fost agresate sexual. Una dintre poliţiste s-a răzgândit: Nu am fost lovită, au existat doar şicane profesionale

Mai multe poliţiste din Dolj au spus că au fost agresate sexual. Una dintre poliţiste s-a răzgândit: Nu am fost lovită, au existat doar şicane profesionale (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Comisarul-şef Lidia Popescu de la Serviciul de Ordine Publică al Poliţiei Dolj a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că între ea şi şeful său, Mihai Stoian, au existat doar "şicane profesionale".

"Sunt ofiţer din 1990, iar în urmă cu trei ani am ajuns comisar-şef la Serviciul de Ordine Publică, printr-o înţelegere cu inspectorul şef. Am ajuns la acest serviciu împotriva voinţei şefului meu, comisarul Mihai Stoian, şi de aici au început şicanele profesionale. (...) De exemplu, îmi restituia lucrările pe care le făceam, trebuia să le refac. Nu există situaţii de ameninţări sau lovire, nu am fost lovită, nu m-a atins", a declarat Lidia Popescu.

Ea a susţinut că ceea ce a prezentat sindicatul a fost "exagerat".

"Noroc că avem un sindicat care ne reprezintă, însă exagerează lucrurile şi le prezintă mai deformat ca să aibă credibilitate", a mai susţinut comisarul-şef Lidia Popescu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt Poliţiei Judeţene Dolj, Adrian Căpraru, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că în 17 noiembrie 2011 Lidia Popescu a depus o plângere în care sesiza "mai multe aspecte de comportament nepotrivit" din partea superiorului său, Mihai Stoian.

Potrivit lui Căpraru, conducerea Poliţiei Judeţene Dolj a înaintat un raport către Corpul de control al Ministerului de Interne, care a dispus o verificare în acest caz, iar în martie 2012, la finalizarea raportului Corpului de control, s-a stabilit că cele sesizate de femeie nu se confirmă, dosarul fiind clasat.

El a mai spus că de-a lungul anilor au existat mai multe controale care l-au vizat pe comisarul-şef Mihai Stoian, însă acesta a fost sancţionat o singură dată, în 2001, când nu şi-a respectat atribuţiile de serviciu.

Căpraru a precizat că în 2001 Stoian a fost retrogradat, iar patru ani mai târziu el a fost promovat în funcţia de şef al Serviciului Ordine Publică.

În cursul acestei zile, comisarul-şef Mihai Stoian a fost chemat la discuţii cu conducerea Poliţiei Judeţene, unde a declarat că este nevinovat şi că este dispus să se pună la dispoziţia organelor de cercetare pentru că nu are nimic de ascuns, a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dolj.

Liderul Sindicatului Poliţiştilor Dolj, Elvis Măceşeanu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că la sindicat a primit sesizări de la mai multe angajate din Poliţia Dolj care ar fi fost agresate de către şefi, iar una dintre ele ar fi depus plângeri de trei ori împotriva unui comisar-şef, dar niciodată acesta nu a fost sancţionat.

"Prima plângere am primit-o în luna noiembrie a anului 2011. Poliţista a depus o plângere scrisă că a fost agresată de şeful său, care este comisar-şef în cadrul Inspectoratului de Poliţie Dolj. Noi am înaintat această plângere comandantului de la inspectorat, iar ulterior, conform procedurii, a fost trimisă la Inspectoratul General al Poliţiei Române. Abia după şase luni a venit un control de la Bucureşti, însă comisarul-şef nu a fost sancţionat, mizeria a fost ascunsă sub preş. Femeia a fost însă agresată în continuare şi vă pot spune că ultima plângere a fost depusă chiar acum câteva zile", a afirmat liderul Sindicatului Poliţiştilor Dolj.

El a mai spus că aceasta nu ar fi singura poliţistă agresată de către şeful său.

"Ar fi o ipocrizie din partea mea să spun că în Inspectoratul de Poliţie Dolj nu sunt femei agresate fizic sau sexual, însă cele mai multe dintre ele nu vor să depună plângere pentru că agresiunea sexuală este foarte greu de dovedit, aşa că le este teamă să facă acuzaţii. Unele însă nu depun plângere de ruşine", a mai susţinut liderul sindical, care a precizat că în Poliţia Judeţeană Dolj lucrează peste 250 de femei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici