MAI: Peste 200 de forţe MAI acţionează în localităţile inundate din judeţul Galaţi

Peste 200 de pompieri, jandarmi şi poliţişti acţionează în localităţile inundate din judeţul Galaţi, o parte dintre oamenii evacuaţi revenind în locuinţe întrucât nivelul apelor este în scădere, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

83 afișări
Imaginea articolului MAI: Peste 200 de forţe MAI acţionează în localităţile inundate din judeţul Galaţi

MAI: Peste 200 de forţe MAI acţionează în localităţile inundate din judeţul Galaţi

"Sunt în desfăşurare acţiuni de intervenţie în localităţile Pechea, Slobozia Conachi şi Cuza Vodă, forţele MAI continuând acţiunile de sprijin a populaţiei şi degajare a apei din curţile şi locuinţele inundate, acţionând cu peste 200 de pompieri, jandarmi şi poliţişti care au la dispoziţie 97 de mijloace de intervenţie. Persoanele evacuate au început să revină la locuinţe deoarece nivelul apelor este în scădere", transmite Ministerul de Interne printr-un comunicat de presă.

Instituţia anunţă că alimentele scoase joi de la Rezervele de Stat au ajuns în cursul nopţii trecute în localităţile Pechea, Cuza Vodă şi Slobozia Conachi, iar dimineaţa au fost împărţite persoanelor afectate în urma inundaţiilor.

"Forţele suplimentare relocate din judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Călăraşi, Ialomiţa, Tulcea, Vaslui şi municipiul Bucureşti acţionează alături de autorităţile locale în localităţile cele mai afectate de inundaţiile din ultimele zile, astfel: în localitatea Pechea: o instalaţie de potabilizare a apei de la ISU BIF şi 7 motopompe de la ISU Călăraşi şi USIS Ciolpani, în localitatea Cuza Vodă: 9 motopompe, 6 de la ISU Buzău şi 3 de la ISU Ialomiţa, în localitatea Slobozia Conachi: 24 motopompe din care 12 de la ISU BIF, 6 de la ISU Bacău şi 6 de la ISU Vaslui, precum şi 2 staţii de potabilizare a apei de la ISU Brăila şi ISU Tulcea", precizează MAI.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici