Maior: Nu există nicio incompatibilitate legată de activitatea SRI în raport cu parlamentarii

Directorul SRI, George Maior, a declarat, marţi, după ce a fost audiat de Comisia parlamentară de control a activităţii Serviciului, că nu există nicio incompatibilitate legată de activitatea SRI în raport cu parlamentarii sau cu reprezentanţi ai puterii judecătoreşti.

150 afișări
Imaginea articolului Maior: Nu există nicio incompatibilitate legată de activitatea SRI în raport cu parlamentarii

Maior: Nu există nicio incompatibilitate legată de activitatea SRI în raport cu parlamentarii (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Precizez foarte clar că nu există nici o incompatibilitate legată de activitatea Serviciului în raport cu membrii Parlamentului sau cu cealaltă zonă importantă a unei puteri din stat, mă refer la puterea judecătorească. Acest lucru este o declaraţie fermă a conducerii Serviciului, pe care am făcut-o în cadrul Comisiei, răspunzând unor întrebări punctuale legate de anumite discuţii care au avut loc în mass-media sau afirmaţii ale unor politicieni, afirmaţii pe care le consider fie interesate, fie gratuite, fie emise în necunoştinţă de cauză", a spus Maior.

El a precizat că a menţionat în cadrul audierii sale de către Comisia parlamentară de control al SRI un fapt legat de un aspect cardinal în activitatea Serviciului, referitor la stricta legalitate în care operează SRI.

"S-au pus întrebări interesante din acest punct de vedere. Comisia are capacităţi serioase de verificare şi de control asupra acestui aspect de legalitate, aceasta apropo şi de unele discuţii care mai au loc sau declaraţii ale unor politicieni referitoare, de pildă, la activităţi ale unor parlamentari în ceea ce priveşte relaţia cu Serviciul", a spus Maior.

Solicitat să comenteze declaraţia făcută de către deputatul Sebastian Ghiță, membru al comisiei, potrivit căreia un trust de presă ar influenţa serviciile române de informaţii, Maior a precizat că nu vrea să comenteze declaraţii legate de activităţile trusturilor de presă.

"Eu comentez declaraţii ale unor politcieni care au vizat SRI în relaţiile sale cu membrii ai Parlamentului şi am spus că nu există nicio incompatibilitate din acest punct de vedere. Acest lucru ţine de esenţa criteriilor stricte de legalitate sub care ne desfăşurăm activitatea", a spus Maior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici