Majorări salariale cu şase procente, condiţionate, la combinatul ArcelorMittal Galaţi în 2014

Salariile angajaţilor ArcelorMittal din Galaţi vor creşte cu aproximativ şase procente în 2014 dacă vor fi îndeplinite anumite condiţii, a anunţat administraţia combinatului siderurgic vineri seară, la finalul negocierilor cu reprezentanţii salariaţilor pentru un nou contract colectiv de muncă.

388 afișări
Imaginea articolului Majorări salariale cu şase procente, condiţionate, la combinatul ArcelorMittal Galaţi în 2014

Majorări salariale cu şase procente, condiţionate, la combinatul ArcelorMittal Galaţi în 2014

În urma negocierilor, s-a convenit acordarea unei majorări salariale fixe de 50 de lei. În plus, salariaţii ar putea beneficia de o primă de 120 de lei la sfârşitul anului 2014 dacă ArcelorMittal Galaţi nu va mai încheia anul cu pierderi, aşa cum s-a întâmplat din 2010 şi până în prezent, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Siderurgiştii gălăţeni ar mai putea primi câte 150 de Ziua Sănătăţii şi Securităţii în Muncă dacă în departamentele din care fac parte nu se vor înregistra accidente de muncă, au declarat surse sindicale.

Reprezentaţii patronatului au confirmat doar existenţa unei creşteri de sumă fixă şi a celor două prime care ar putea fi acordate condiţionat.

"ArcelorMittal Galaţi anunţă încheierea negocierilor Contractului Colectiv de Muncă (CCM) pentru anul 2014 prin semnarea acestuia cu partenerul social, Sindicatul Siderurgistul AMG. Noul C.C.M. prevede creşterea salariilor în sumă fixă şi două bonusuri noi pentru obţinerea de rezultate bune în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi pentru revenirea pe profit a unităţii", a declarat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al conducerii combinatului siderurgic.

Acesta mai susţine că, din punctul de vedere al administraţiei combinatului siderurgic, noul CCM presupune creşterea medie a veniturilor de 6%, inclusiv o creştere a salariului de bază de până la 5,2%.

Reprezentanţii Sindicatului Siderurgistul, singurii care au participat la negocieri, nu au putut fi contactaţi pentru a-şi expune punctul de vedere în legătură cu noul contract.

Înaintea ultimei şedinţe de negocieri, ei anunţaseră că nu vor semna contractul decât în situaţia în care vor primi o majorare a salariilor de 15 procente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici