Mama lui Ioan Botiş, asociată în 2005 cu soţia acestuia într-o firmă de recalificare

Mama fostului ministru Ioan Botiş a fost asociată cu soţia acestuia într-o firmă pentru recalificarea forţei de muncă, înfiinţată în anul 2005, când Botiş era de un an director executiv al AJOFM Bistriţa-Năsăud, iar societatea a fost înregistrată tot la domiciliul acestuia, scrie "Q Magazine".

120 afișări
Imaginea articolului Mama lui Ioan Botiş, asociată în 2005 cu soţia acestuia într-o firmă de recalificare

Mama lui Ioan Botiş, asociată în 2005 cu soţia acestuia într-o firmă de recalificare (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Conform "Q Magazine", debutul mamei lui Ioan Botiş în activităţile de selecţie şi plasare a forţei de muncă s-a produs în 2005, când fiul său deţinea deja de un an funcţia de director executiv al AJOFM Bistriţa-Năsăud.

Mama viitorului ministru, Ana Botiş, s-a asociat cu nora sa, Ligia Botiş, în firma Centrul de angajare şi recalificare Eurotehnologic SRL.

Înregistrată ca şi fundaţia ce a generat scandalul recent tot la adresa de domiciliu a lui Nelu Ioan Botiş, firma a funcţionat până în septembrie 2010 în următoarea formulă de acţionariat: Ana Botiş - mama, cu 5% din acţiuni, iar Ligia Botiş - soţia, cu 95% din acţiuni.

În imediata apropiere a datei la care Nelu Ioan Botiş a fost nominalizat ca ministru al Muncii, firma Centrul de angajare şi recalificare Eurotehnologic SRL a fuzionat cu o altă firmă a familiei, SC Mobil Construct SRL, ce produce mobilă. După această fuziune, mama ministrului nu şi-a mai menţinut niciun procent în afacere, preferând să se retragă, mai scrie "Q Magazine".

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu situaţia fostului ministru al Muncii, Ioan Botiş, cerând procurorilor să-l cerceteze pe acesta pentru conflict de interese.

Inspectorii ANI susţin că sunt indicii temeinice că fostul ministru al Muncii, Ioan Botiş, ar fi săvârşit infracţiunea de conflict de interese, potrivit art.253 indice 1 Cod penal.

ANI s-a sesizat în acest caz în 19 aprilie şi l-a înştiinţat pe Botiş despre acest lucru, fostul ministru prezentându-se la agenţie pentru a depune documente.

De asemenea, ANI precizează că şi soţia acestuia, Ligia Adina Botiş, în calitate de expert de tip A în cadrul Proiectului "Şansa la demnitate", respectiv, în calitatea de asociat unic şi administrator al SC Mobil Construct SRL, ar putea fi cercetată pentru corupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici