Mandatele consilierilor locali din Drobeta Turnu Severin, invalidate de instanţă

Tribunalul Mehedinţi a dispus reluarea procedurii de validare a tuturor aleşilor locali din municipiul Drobeta Turnu Severin, în urma unei acţiuni depuse în instanţă de Alianţa PSD+UNPR, transmite corespondentul MEDIAFAX.

719 afișări
Imaginea articolului Mandatele consilierilor locali din Drobeta Turnu Severin, invalidate de instanţă

Mandatele consilierilor locali din Drobeta Turnu Severin, invalidate de instanţă

Alianţa PSD+UNPR a contestat în intanţă Hotărârea cu numărul 2 din 24 iunie a Consiliului Municipal Drobeta Turnu Severin, privind validarea mandatelor a 20 dintre cei 23 de aleşi locali ai oraşului. Avocatul Sorin Crudiu, care a reprezentat alianţa politică în instanţă, a explicat, pentru MEDIAFAX, că hotărârea respectivă a fost atacată întrucât nu au fost validate mandatele a trei consilieri, validare care ar fi schimbat majoritatea în consiliul local.

„Validarea respectivă a fost făcută cu încălcarea legii, adică trei dintre consilierii locali nu au fost validaţi în acea şedinţă- Svoboda Mădălina, Turbatu Andrada, Roşca Răzvan- pentru a se modifica majoritatea în consiliul local de aşa manieră încât PNL, împreună cu doi dintre consilierii PSD, să poată să numească cei doi viceprimari. Cei trei au fost invalidaţi în şedinţa respectivă, dar s-a procedat la validarea lor în alte şedinţe. Au distorsionat voinţa alegătorilor. Noi am solicitat anularea hotărârii respective ca fiind lovită de nulitate absolută”, a afirmat avocatul Sorin Crudiu.

Instanţa a anulat hotărârea de consiliu şi a dispus reluarea tuturpr procedurilor de validare a consilierilor locali.

„Asta înseamnă că la acest moment suntem exact după alegeri, trebuie întrunit consiliul local, reluată procedura de validare a consilierului, a mandatului de primar, de alegere a celor doi viceprimari. Toate hotârile consiliului local adoptate acestei hotărâri numărul 2 sunt lovite de nulitate absolută. Hotărârea Tribunalului este executorie”, a mai spus avocatul Crudiu.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că se aşteaptă motivarea instanţei.

„O luăm de la capăt, vom relua procedurile de validare a aleşilor locali, însă toate hotărârile pe care le-a adoptat consiliul local vor fi nule. Vorbim despre hotărâri privind încălzirea oraşului, sau care vizează investiţii realizate în oraş. Aşteptăm motivarea”, a afirmat Marius Screciu.

În urma alegerilor din 5 iunie, alianţa câştigătoare a fost PSD+ UNPR, dar PSD a format majoritate cu PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici