Matache: Singurul drum naţional de pământ este balastat. Asfaltul, turnat după obţinerea autorizaţiei

Singurul drum naţional de pământ din România, DN 24 C Rădăuţi Prut - Manoleasa, din judeţul Botoşani, este în prezent balastat, a declarat, sâmbătă, la Suceava, ministrul Transporturilor, Iulian Matache, care a precizat că aceste lucrări se încadrează în secţiunea de întreţinere.

943 afișări
Imaginea articolului Matache: Singurul drum naţional de pământ este balastat. Asfaltul, turnat după obţinerea autorizaţiei

Iulian Matache (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul Transporturilor a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă lucrările de modernizare la DN 24 C Rădăuţi Prut - Manolea, singurul drum naţional de pământ din România, au fost sistate întrucât de o lună nu se mai lucrează, iar acesta a precizat că acolo s-au făcut doar lucrări de întreţinere, şi nu de modernizare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Lucrările vor continua. Acolo este etapa din a aduce drumul din drum de pământ în drum balastat. Asta e o etapă care este încadrată în secţiunea de întreţinere”, a spus Matache.

Întrebat dacă Inspectoratul de Stat în Construcţii a avizat modernizarea, ministrul a spus că ISC nu este de acord cu modernizarea pentru că nu există autorizaţie, dar că acum se execută doar lucrări de balastare.

Directorul Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Iaşi, Ovidiu Laicu, a explicat că în baza unei expertize, s-a indicat că cele două straturi, de balast şi balast stabilizat, fac parte din întreţinere şi că doar ceea ce este peste balast, respectiv mixtura, este modernizare.

"Ne-am oprit la balast stabilizat şi urmează să obţinem autorizaţia pentru modernizare, pentru straturile superioare de mixtură”, a spus Laicu.

El a menţionat că pentru straturile de balast pentru acest drum s-au alocat fonduri de 22 de milioane de lei, fiind decontate deja 14 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici