Mazăre: Cazinoul Constanţa ar putea fi reabilitat cu bani guvernamentali. Investiţia - 10-12 milioane de euro

Cazinoul din Constanţa ar putea fi reabilitat cu bani guvernamentali, valoarea investiţiei fiind de 10-12 milioane de euro, după care municipalitatea ar urma să decidă care va fi destinaţia acestuia, a anunţat, marţi, primarul Radu Mazăre.

333 afișări
Imaginea articolului Mazăre: Cazinoul Constanţa ar putea fi reabilitat cu bani guvernamentali. Investiţia - 10-12 milioane de euro

Mazăre:Cazinoul Constanţa ar putea fi reabilitat cu bani guvernamentali (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Potrivit lui Mazăre, Cazinoul Constanţa va fi predat din nou către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care îl va repara prin Compania Naţională de Investiţii.

”Sunt în discuţii cu Guvernul, mai exact cu ministrul Administraţiei, ca să predăm iar Cazinoul către Compania de Investiţii, ca să-l repare cu bani guvernamentali şi cred că se va întâmpla chestiunea asta foarte repede pentru că l-aţi auzit şi pe premier declarând că este un deficit foarte redus şi că sunt bani de cheltuit pentru autorităţile locale”, a spus Radu Mazăre.

Întrebat care ar fi suma necesară pentru reabilitarea Cazinoului, primarul a răspuns că investiţia ar fi în jur de 10-12 milioane de euro, după care Primăria va decide destinaţia acestuia. ”Depinde ce vrea populaţia: muzeu, salon de nunţi sau cazinou”, a spus Mazăre.

El a susţinut că şi alte proiecte din Constanţa ar putea fi finanţate din fonduri guvernamentale, printre acestea fiind cele care vizează construcţia unei săli de sport şi cea de-a doua etapă din şoseaua de coastă.

“Am discutat şi pentru o sală de sport şi un bazin de înot. Am mai discutat şi ca etapa a doua din şoseaua de coastă pentru că noi discutam până acum de etapa întâi, care e pe bani europeni şi etapa a doua să fie finanţată tot de Guvernul României şi mai avem în discuţii şi teleschiul din staţiunea Mamaia”, a afirmat Mazăre.

Primarul Constanţei anunţa în 2011 că intenţionează să vândă Cazinoul după ce firma care îl concesionase pe o perioadă de 49 de ani şi care anunţase investiţii de aproximativ 15 milioane de euro pentru reabilitarea şi modernizarea monumentului a renunţat la acest proiect din cauza crizei economice. După câteva luni, Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului din acea perioadă, a anunţat că doreşte ca ministerul să preia Cazinoul pentru a-l reabilita, iar obiectivul a fost preluat de minister. Ulterior, Cazinoul a revenit la municipalitate pentru că lucrările nu începuseră la un an de la preluarea de către MDRT.

În septembrie 2012, Mazăre spunea că doreşte organizarea unei licitaţii internaţionale pentru a vinde Cazinoul, iar după două luni a anunţat că intenţionează realizarea unui parteneriat public-privat cu o firmă interesată de reabilitatea acestui monument şi de folosirea acestuia pentru jocurile de noroc. În februarie 2013, Mazăre a anunţat că acest monument urmează să fie reabilitat cu fonduri europene.

În martie 2013, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu, susţinea că a fost aprobată finanţarea pentru reabilitarea cazinoului, lucrările urmând să fie realizate cu fonduri europene, iar valoarea investiţiei ridicându-se la aproximativ zece milioane de euro.

În februarie 2014, Radu Mazăre spunea că încearcă atragerea unor investitori străini pentru preluarea Cazinoului, după ce a mers în Elveţia pentru a discuta modalităţi de colaborare cu reprezentanţii celui mai mare cazinou din Europa, aflat la Lugano.

O lună mai târziu, Mazăre anunţa că nu va mai fi reabilitat cu fonduri europene Cazinoul, în exerciţiul financiar 2007-2014, pentru că lucrările nu vor fi încheiate la timp şi banii ar trebui returnaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici