Mazăre, înainte de participarea la mitingul USL: Dacă cei din Piaţa Universităţii vor dori să-i salut, atunci voi merge acolo

Liderul PSD Constanţa, Radu Mazăre, a declarat joi, înainte de a pleca la Bucureşti pentru a participa la mitingul organizat de USL, că dacă protestatarii din Piaţa Universităţii îl vor chema va merge să îi salute şi să le spună că este "cu sufletul, cu dorinţa, cu credinţa alături de ei".

1340 afișări
Imaginea articolului Mazăre, înainte de participarea la mitingul USL: Dacă cei din Piaţa Universităţii vor dori să-i salut, atunci voi merge acolo

Radu Mazăre (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax foto)

Radu Mazăre a purtat o geacă kaki şi o bască roşie, fiind însoţit de mai mulţi tineri care aveau costumaţii asemănătoare cu cea purtată de liderul PSD, printre aceştia aflându-se şi fiul său, Răducu.

În momentul în care a apărut în faţa Sălii Sporturilor, acolo unde era punctul de întâlnire, Mazăre i-a inspectat pe tineri pentru a vedea dacă sunt echipaţi regulamentar şi dacă sunt pregătiţi de miting.

"Îl dăm jos pe Băsescu?", a întrebat Mazăre. "Îl dăm jos pe Băsescu", au răspuns tinerii.

"Vreau să fiţi un exemplu pentru toţi tinerii, pentru toţi studenţii din România pentru că nu sunt tinerii din România huligani, tinerii din România vor să construiască, să avem o ţară din care să nu plece după ce termină facultăţile", a afirmat Mazăre, înainte ca tinerii să se urce în microbuze şi să plece către Bucureşti.

Mazăre a spus că foarte puţini dintre tinerii respectivi sunt membri PSD, cei mai mulţi nefiind "înregimentaţi", susţinând că "i-a găsit în faţa Primăriei", scriindu-şi sloganurile.

"Tinerii nu sunt toţi în partid, i-am găsit în faţa Primăriei, demonstrau, mi-au plăcut, deşi multă vreme i-am criticat pe tineri că nu au vână în ei, că noi când aveam 20 de ani făceam revoluţii, făceam revoluţii şi împotriva lui Ceauşeascu, şi împotriva lui Iliescu. Şi mă întrebam unde sunt tinerii din România, unde sunteţi mă, muhaielelor? Iată că au început să se trezească", a spus Mazăre.

De asemenea, liderul PSD a afirmat că mitingul de la Bucureşti nu va fi "foarte mare, pentru că nu vin oameni din toate filialele", precizând că trebuie să fie solidari cu protestatarii din Piaţa Universităţii.

"Nu cred că va avea o finalitate. Dar e un exemplu pentru România că lucrurile trebuie să continue şi că Băsescu şi clica lui pot fi daţi jos numai din stradă. Altfel se vor agăţa cu dinţii de putere şi au absolut tot aparatul represiv pregătit pentru aşa ceva. Ca să nu cedeze puterea", a declarat Mazăre.

Întrebat dacă va merge în Piaţa Universităţii, Mazăre a răspuns că va merge dacă protestatarii îl vor chema.

"Voi merge la mitingul politic. Dacă cei din Piaţa Universităţii vor dori să-i salut şi să le spun că sunt cu sufletul, cu dorinţa, cu credinţa alături de ei, atunci voi merge acolo împreună cu aceşti tineri", a mai afirmat liderul PSD Constanţa.

Peste 2.000 de membri USL Constanţa vor participa, joi, la mitingul care va fi organizat în Bucureşti, fiind închiriate zeci de autocare pentru transportul în Capitală, au anunţat, miercuri, liderii locali ai PSD şi PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici