Medicii i-au salvat viaţa lui Alexandru Arşinel. Actorul a suferit o intervenţie chirurgicală: În câteva zile va fi externat

Medicii au anunţat că au aplicat o procedură chirurgicală în cazul lui Alexandru Arşinel, montând un stent pe cord, intervenţie ce a durat aproximativ 30 de minute. Doctorii susţin că starea actorului este foarte bună, urmând a fi externat peste câteva zile.

5576 afișări
Imaginea articolului Medicii i-au salvat viaţa lui Alexandru Arşinel. Actorul a suferit o intervenţie chirurgicală: În câteva zile va fi externat

Medicii au salvat viaţa lui Alexandru Arşinel. Actorul a suferit o intervenţie chirurgicală: În câteva zile va fi externat

Iniţial, actorul a fost supus unor analize medical, fiind internat la Secţia de cardiologie a spitalului Universitar.

"Astăzi a fost spus unei coronarografii în urma căreia s-a decis implantarea unui stent pe artera interventriculară anterioră inimii. Starea domniei ale este acum favorabilă, este conştient, cooperant, stabil hemondinamic, respirator, mănâncă, este foarte bine. (..) Procedură nu durează mai mult de 30-40 de minute, în cazul domnului Arşinel a fost de 30 de minute, fără complicaţii.
Procedură presupune introducerea unui cateter pe artera femurală, acesta este însoţit de un balonaşe care se deschide fix în zona stenozată şi permite revascularizarea muşchiului cardiac. (..) Să spunem că era înfundată artera respectivă şi sângele nu mai ajungea la cord în proporţii optime, ci numai într-un procent de la 30%"
, a declarat Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar Bucureşti.

"Stresul este implicat în aproape toată patologia cardiacă, însă dumnealui are şi alte afecţiuni: un diabet zaharat, care nu este controlat cu insulină ci cu antibiotice orale, şi o hipertensiune. Toate acestea, coroborate, au dus la depunerea unor cristale de colesterol pe artera respectivă. În câteva zile va putea fi externat, în funcţie de evoluţia post-procedurală. Cred că în două- trei zile o să poată să fie externat. Colegii mei din Secţia de cardiologie vor decide acest lucru", a mai spus medicul.

Actorul a fost dus, duminică, la unitatea medicală, acuzând dureri toracice.

Şeful Serviciului de Ambulanţa Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că un echipaj l-a dus pe Alexandru Arşinel la Spitalul Universitar, actorul acuzând "o durere toracică nespecifică".

"L-am avut pe Alexandru Arşinel cu o durere toracică nespecifică. Acuza ameţeli şi era uşor tahicardiac. L-am transportat în condiţii de siguranţă la Spitalul Universitar", a declarat Alis Grasu, pentru MEDIAFAX.

Recent, partenera de scenă a artistului, Stela Popescu, a murit. La câteva zile distanţă, o altă actriţă apropiată lui Alexandru Arşinel, Cristina Stamate, a decedat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici