Mehedinţi: Primarul din Malovăţ reţinut după ce a fost prins primind mită 20.000 de euro, arestat

Primarul comunei mehedinţene Malovăţ, Gheorghe Băzăvan, reţinut după ce a fost prins în flagrant când primea 20.000 de euro mită din partea unui constructor, în schimbul semnării unui deviz pentru lucrări în valoare de peste 500.000 de lei, a fost arestat preventiv, joi, de Tribunalul Dolj.

593 afișări
Imaginea articolului Mehedinţi: Primarul din Malovăţ reţinut după ce a fost prins primind mită 20.000 de euro, arestat

Mehedinţi: Primarul din Malovăţ reţinut după ce a fost prins primind mită 20.000 de euro, arestat (Imagine: Shutterstock)

UPDATE Primarul din Malovăţ reţinut după ce a fost prins primind mită 20.000 de euro, arestat

Magistraţii Tribunalului Dolj au emis, joi seară, mandat de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele primarului din Malovăţ, prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce lua mită 20.000 de euro, din partea unui constructor, în schimbul semnării unui deviz pentru lucrări în valoare de peste 500.000 de lei.

Primarul comunei mehedinţene Malovăţ, Gheorghe Băzăvan, a fost reţinut de procurorii DNA, miercuri noapte, după ce a fost prins în flagrant când primea 20.000 de euro mită din partea unui constructor, în schimbul semnării unui deviz pentru lucrări în valoare de peste 500.000 de lei.

Conform unui comunicat transmis de DNA joi dimineaţă, Gheorghe Băzăvan a fost reţinut pentru luare de mită după ce în 25 octombrie, în calitate de primar al comunei Malovăţ, a pretins de la un denunţător suma de 20.000 euro pentru ca în schimb să confirme situaţiile de lucrări executate de firma acestuia pentru Primăria Malovăţ, în baza a două contracte.

În schimbul banilor, primarul ar fi urmat să dispună plata contravalorii lucrărilor în valoare de 506.000 de lei executate în baza celor două contracte.

Potrivit sursei citate, primarul a fost prins în flagrant, miercuri, în timp ce primea de la reprezentantul firmei de construcţii cei 20.000 de euro ceruţi.

În noaptea de miercuri spre joi, primarul Gheorghe Băzăvan (PDL) a fost audiat la sediul DNA - Serviciul teritorial Craiova, iar la finalul audierilor procurorii au emis pe numele acestuia o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Joi, primarul urmează să fie dus la Tribunalul Dolj cu propunerea de arestare preventivă.

Surse din rândul anchetatorilor declarau corespondentului MEDIAFAX, miercuri seară, că după organizarea flagrantului la locuinţa primarului au avut loc percheziţii în urma cărora anchetatorii au ridicat o armă şi mai multe documente. Ulterior, au avut loc percheziţii şi la Primăria Malovăţ.

În momentul în care a fost urcat în maşină, miercuri seară, pentru a fi dus la DNA Craiova, primarul Gheorghe Băzăvan a spus că este nevinovat, refuzând să facă alte declaraţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici