Membru CNA, despre falimentul Realitatea Media: Nu CNA va opri emisia televiziunii Realitatea

Răsvan Popescu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, a explicat pentru MEDIAFAX că, după intrarea în faliment a Realitatea Media decisă de Curtea de Apel Bucureşti, soarta Realitatea TV depinde de lichidatorul societăţii. "Nu CNA va opri activitatea la Realitatea", a comentat acesta.

2555 afișări
Imaginea articolului Membru CNA, despre falimentul Realitatea Media: Nu CNA va opri emisia televiziunii Realitatea

Membru CNA, despre falimentul televiziunii Realitatea Media: Nu va opri activitatea la Realitatea

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, luni, infirmarea planului de reorganizare propus de S.C Realitatea Media S.A., în calitate de debitoare, şi a trimis cauza la judecătorul sindic în vederea intrării în faliment.

Decizia instanţei este irevocabilă.

Răsvan Popescu, membru al CNA, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că decizia Curţii de Apel nu înseamnă că emisia Realitatea TV, postul de televiziune deţinut de Realitatea Media, va fi întreruptă imediat.

Odată stabilit falimentul, se numeşte un lichidator, care va trece la lichidarea societăţii, respectiv, în principiu, vânzarea de active, inventarierea patrimoniului şi poate chiar oprirea activităţii, în funcţie de ce decide acesta, a declarat Răsvan Popescu, care a subliniat: "În orice caz, nu CNA va opri activitatea la Realitatea".

În ceea ce priveşte postul de radio Realitatea FM, "din câte ştiu, fără să fiu un expert neapărat, cred că ANCOM poate retrage licenţa de emisie în caz de faliment, ceea ce, în perspectivă, duce şi la retragerea licenţei audiovizuale (de către CNA, n.r.)".

Rasvan Popescu a mai amintit că o altă societate, care nu are legătură cu Realitatea Media, respectiv Geopol International SRL, deţine o altă licenţă pe satelit, Realitatea Plus, "care merge mai departe şi care, poate, va încerca să preia rolul Realitatea TV".

"Depinde de acţionariatul postului", a mai spus Popescu.

"Nimeni nu s-a mai confruntat cu situaţii din acestea cred că de la Tele 7 ABC", a mai comentat Răsvan Popescu.

Realitatea Media se află în insolvenţă de aproape opt ani, respectiv din septembrie 2011.

"Domnul Dragnea şi cei din statul paralel şi-au văzut visul cu ochii. În această seară (luni seară, n.r.), în urmă cu o oră, au obţinut o decizie de intrare în faliment a Realitatea Media. În acest moment, aparatul din jurul lui Dragnea a reuşit să obţină acest lucru în instanţă. Noi tot speram că instanţa să nu dea această decizie (...) Dragnea şi cei din statul paralel, respectiv Coldea, despre care tot vorbesc de atâtea luni şi-au văzut visul cu ochii. Au reuşit, înaintea campaniei electorale, în această seară, în urmă cu o oră, să obţină o decizie la cererea ANAF, definitivă, de intrare în faliment a Realitatea Media", a declarat Cozmin Guşă, acţionar al Realitatea Media, la Realitatea TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici