Mii de braşoveni şi turişti au petrecut Revelionul în Piaţa Sfatului

Câteva mii de braşoveni şi turişti s-au adunat în noaptea dintre ani în Piaţa Sfatului din Braşov pentru a asista la spectacolul pregătit pentru ei, au înălţat lampioane, au încins hore, au ciocnit cupe de şampanie şi s-au bucurat de spectacolul de artificii.

398 afișări
Imaginea articolului Mii de braşoveni şi turişti au petrecut Revelionul în Piaţa Sfatului

Mii de braşoveni şi turişti au petrecut Revelionul în Piaţa Sfatului (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Cu câteva minute înainte de numărătoarea inversă, Piaţa Sfatului era neîncăpătoare, iar cei care nu au ajuns până la miezul nopţii să ocupe un loc în piaţă au rămas pe străduţele din Centrul Vechi, de unde au urmărit focul de artificii. Oamenii au venit cu sticle de şampanie sub braţ şi cu pahare de sticlă sau de plastic, iar unii şi-au adus şi crenguţe de vâsc pentru sărutul de Anul Nou.

Cu puţine minute înainte de miezul nopţii, braşovenii şi turiştii au cântat alături de Mariana Anghel şi ansamblul său de muzică populară melodii precum "Noi suntem români" sau "Aşa-i românul" şi au încins hore lângă bradul din Piaţa Sfatului.

Primarul Braşovului, George Scripcaru, a transmis braşovenilor mesajul său de "La mulţi ani" pentru cei prezenţi, iar apoi a dat startul mult aşteptatului program cu foc de artificii, care a durat circa zece minute. Şi braşovenii au contribuit la spectacol, înălţând zeci de lampioane în aer şi aprinzând artificii, petarde sau pocnitori. Ei au spart apoi pahare şi sticle de şampanie pentru a alunga ghinionul în Noul An, pe străzile pietonale din centrul vechi formându-se un "covor" de cioburi, peturi şi confetti.

După focul de artificii, mulţi braşoveni au început să părăsească Piaţa Sfatului, iar alţii tocmai atunci se îndreptau spre scenă, dornici să asiste la concertele Elly White şi Trupa Veche, programate după miezul nopţii. Nu au lipsit nici îmbrâncelile şi chiar înjurăturile între braşoveni, din cauza îmbulzelii create. Cei care nu s-au încumetat să intre în îmbulzeala din Piaţa Sfatului au urmărit focul de artificii de pe Drumul Poienii, de la Belvedere, unde au parcat câteva zeci de maşini, sau au urcat pe dealul de la Cetate, unde au avut o privelişte panoramică asupra oraşului.

Şi pe pârtiile din Poiana Braşov şi Predeal turiştii s-au distrat de Anul Nou. S-au dat cu săniuţele şi cu schiurile, au ciocnit pahare de şampanie şi s-au bucurat de focurile de artificii. De altfel, programul instalaţiilor pe cablu a fost prelungit până după miezul nopţii pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Pe pârtia Clăbucet din Predeal un tânăr şi-a cerut în căsătorie iubita, în primele secunde ale Noului An.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici