Ministerul Muncii: Aproximativ un milion de persoane muncesc la negru în România

Aproximativ un milion de persoane muncesc la negru în România, a declarat miercuri secretarul de stat în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Nicolae Ivăşchescu, care a adăugat că obiectivul ministerului este de a reduce cât mai mult aceste locuri de muncă nefiscalizate.

27 afișări
Imaginea articolului Ministerul Muncii: Aproximativ un milion de persoane muncesc la negru în România

Ministerul Muncii: Aproximativ un milion de persoane muncesc la negru în România (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Cam un milion de locuri de muncă sunt la negru în România. Dorim ca cele nefiscalizate să treacă în legal", a spus Ivăşchescu, prezent la seminarul Perspective pentru HR în 2011, organizat de Ziarul Financiar.

De asemenea, un alt obiectiv al Ministerului Muncii este creşterea numărului de locuri de muncă, potrivit lui Ivăşchescu.

El a adăugat că în scopul atingerii acestor obiective a fost modificat Codul Muncii şi iniţiate proiecte legislative precum Legea zilierilor şi Legea ucenicilor.

"Am mărit amenzile pentru munca la negru, iar evaluarea efectelor noului Cod al Muncii se va realiza lunar şi vom vedea în fiecare lună câte contracte se vor înregistra, iar la sfârşitul anului vom prezenta efectele noului Cod", a mai spus Ivăşchescu.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii a adăugat că instituţia îşi propune să fie înregistrate cât mai multe contracte cu o perioadă de muncă de opt ore şi nu contracte pentru două ore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici