Ministerul Sănătăţii: Răniţii din Colectiv aflaţi în spitale din străinătate continuă acolo tratamentul de recuperare

Persoanele rănite în incendiul din Colectiv care sunt în clinici din mai multe ţări vor continua acolo tratamentul de recuperare, iar pacienţii internaţi în spitale din Capitală ar putea fi transferaţi în străinătate, la recomandarea specialiştilor, a anunţat, vineri, Ministerul Sănătăţii.

415 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii: Răniţii din Colectiv aflaţi în spitale din străinătate continuă acolo tratamentul de recuperare

Ministerul Sănătăţii: Răniţii din Colectiv aflaţi în spitale din străinătate continuă acolo tratamentul de recuperare (Imagine: Andreea Tanase/Mediafax Foto)

Potrivit Ministerului Sănătăţii (MS), a fost solicitat sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, pentru ca, prin intermediul misiunilor diplomatice, să fie anunţate spitalele din străinătate de acordul autorităţilor române ca, în conformitate cu recomandările specialiştilor, pacienţii cu arsuri să continue tratamentul de recuperare în unităţile în care sunt internaţi.

De asemenea, luni, la MS se va întruni o comisie de specialişti care va analiza situaţia pacienţilor cu arsuri aflaţi în îngrijirea spitalelor din România, în vederea implementării planului de îngrijire pe termen mediu şi lung, care include atât îngrijirile medicale de recuperare, cât şi asistenţa psihologică şi socială pentru pacienţi şi familiile acestora.

"În situaţiile în care există recomandare din partea specialiştilor, Ministerul Sănătăţii va aproba transferul în străinătate al pacienţilor cu arsuri aflaţi în îngrijirea spitalelor din România", se arată într-un comunicat de presă al MS.

Costurile acestor tratamente sunt acoperite de Ministerul Sănătăţii, conform prevederilor legale.

"Precizăm că Ministerul Sănătăţii a aprobat tratamentul în străinătate tuturor pacienţilor cu arsuri care au avut recomandarea experţilor străini şi care au fost consideraţi transferabili de către aceştia", se mai arată în comunicat.

Tot prin intermediul MAE, spitalele din străinătate care îngrijesc persoanele rănite în incendiul din 30 octombrie au fost înştiintate despre intenţia Ministerului Sănătăţii de a demara, în 2016, un program de schimb de experienţă între medicii români şi cei străini care se ocupă de tratamentul pacienţilor cu arsuri.

În urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv, au murit la faţa locului 26 de persoane, iar o altă victimă în drum spre spital. Dintre răniţii internaţi, au mai decedat 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, în 22 noiembrie, la 60.

Unii dintre răniţi internaţi în spitale din Capitală au fost transferaţi în clinici din străinătate. În prezent, aproximativ 30 dintre răniţii din Clubul Colectiv sunt internaţi în clinici din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Austria, Israel, Norvegia şi Germania.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici