Ministrul Educaţiei a premiat o educatoare, absolventă de liceu cu media 10 la bacalaureat

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a premiat-o, luni, la Grădiniţa 52 din Sectorul 1 al Capitalei, pe Ana-Maria Şerban, absolventă de liceu cu media 10 la examenul de Bacalaureat din acest an, care din această toamnă este educatoare şi studentă.

240 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei a premiat o educatoare, absolventă de liceu cu media 10 la bacalaureat

Ministrul Educaţiei a premiat o educatoare, absolventă de liceu cu media 10 la bacalaureat (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Ministrul Remus Pricopie a participat la prima lecţie a educatoarei Ana-Maria Serban, la Grădiniţa nr. 52 şi i-a oferit o diplomă de merit pentru performanţele educaţionale pe care le-a realizat pe parcursul anilor de liceu şi în vara acestui an, la Bacalaureat.

Remus Pricopie a spus că în acest fel a dorit să transmită un semnal de încurajare tuturor tinerilor cu rezultate excepţionale care doresc să intre în sistemul de învăţământ. Ministrul a subliniat că exemplul Anei-Maria Şerban arată nu doar că şcoala românească are absolvenţi merituoşi, ci şi că aceştia încep să fie atraşi de cariera didactică.

Ana-Maria Şerban este din comuna Mihăeşti, judeţul Olt şi a absolvit cei patru ani de liceu în Slatina, ca şefă de promoţie, în anul şcolar 2012-2013, cu media 9,97, la Colegiul Naţional "Nicolae Titulescu", profilul pedagogic, specializarea învăţător-educator. În sesiunea din vară a Bacalaureatului 2013, Ana-Maria Şerban a promovat cu media 10.

Acesta a susţinut examenul de admitere la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice de la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative, unde a intrat pe locurile finanţate de la buget. De asemenea, Ana-Maria Şerban a susţinut examenul naţional de Titularizare, în urma căruia a reuşit să ocupe catedra de educatoare la Grădiniţa nr. 52 din Capitală.

La Grădiniţa nr. 52 au mai fost prezenţi Mihaela Gună, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret", Simion Hancescu, preşedinteleFederaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Constantin Trăistaru, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici