Ministrul Educaţiei anunţă schimbări importante. Elevii vor avea un nou tip de bacalaureat

Pavel Năstase, ministrul Educaţiei susţine că în noua lege a educaţiei ar putea fi prevăzută introducerea bacalaureatului diferenţat. Cine poate opta pentru acest tip de examinare.

5461 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei anunţă schimbări importante. Elevii vor avea un nou tip de bacalaureat

Ministrul Educaţiei anunţă schimbări importante. Elevii vor avea un nou tip de bacalaureat

„Noua lege a educaţiei naţionale se află în pregătire. Sunt multe schimbări care se vor produce şi am să vă dau un exemplu pentru zona de învăţământ preuniversitar. Dorim ca în noua lege să prevedem un bacalaureat diferenţiat, astfel încât să oferim posibilitatea tinerilor care urmează învăţământul profesional şi tehnic să aiba acces la un bacalaureat pe profilul acesta. În felul acesta cred eu că învăţământul profesional şi tehnic va deveni mai atractiv şi vom rezolva o problemă foarte acută în momentul de faţă: criza forţei de muncă, mai ales în calificările de bază, cum ar fi instalator, tâmplar sau electrician”, a declarat Pavel Nastase, ministrul Educaţiei, pentru Digi24, potrivit Gândul. 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici