Ministrul Educaţiei: Intenţionez să introducem în şcoli teatrul şi educaţia prin film, opţional pentru elevi

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat, miercuri, că intenţionează să introducă în şcoli teatrul şi educaţia prin film, activităţi cu titlu opţional pentru elevi.

1365 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei: Intenţionez să introducem în şcoli teatrul şi educaţia prin film, opţional pentru elevi

Ministrul Educaţiei: Intenţionez să introducem în şcoli teatrul şi educaţia prin film, opţional pentru elevi

Remus Pricopie a declarat, miercuri, la Cluj-Napoca, într-o emisiune televizată, că intenţionează să introducă teatrul în şcoli, filmul, educaţia prin film şi multe alte activităţi interesante pe care copiii să le dezvolte şi să meargă cu plăcere la şcoală.

"Vor fi activităţi pe bază de opţiune, nu poţi să obligi toţi copiii să facă teatru. Voi da mai multe detalii când voi finaliza acest proiect", a spus Pricopie.

Pricopie a vorbit şi despre intenţia Ministerului Educaţiei de creştere, de la clasa pregătitoare până la clasa a IV-a, a numărului de ore de sport, prin introducerea unor ore specifice grupei de vârstă respective numite "muzică şi mişcare".

"Pedagogii şi profesorii au dezvoltat metode prin care copiii pot să facă mişcare pe un ritm antrenant. Acestea vor duce la creşterea gradului de sănătate a copilului, la o mai bună integrare a copilului în şcoală, pentru că va veni la ore cu drag, cu interes", a afirmat ministrul Educaţiei.

Pricopie a precizat că orele de sport vor fi introduse suplimentar, nefiind tăiate alte ore.

Premierul Ponta i-a cerut ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, să transmită inclusiv inspectorilor generali că trebuie găsită soluţia prin care în programa şcolară să fie incluse mai multe ore de sport, susţinând că nu a mai văzut atât entuziasm pentru o altă măsură a Guvernului precum aceasta.

"Domnule ministru Pricopie, toată lumea ne-a felicitat pentru faptul că vrem să facem mai mult sport în şcoli. Deci, dumneavoastră vă duceţi acum la minister, de la minister la inspectorii generali, de la inspectorii generali mai jos şi le spuneţi că nu au soluţie, trebuie să găsească soluţia să facem sport în şcoli. Nu am mai văzut atât entuziasm pentru o măsură a Guvernului de foarte mult timp şi, probabil, nici nu o să văd. Asta înseamnă că e o măsură bună. Cu încăpăţânare, toţi cei care spun că nu se poate să găsească soluţii să se poată. E mare păcat să nu reuşim să avem rezultate cu iniţiative de acest gen", a spus Ponta ministrului, în şedinţa de guvern.

Miercuri, premierul Victor Ponta i-a solicitat ministrului Educaţiei să prezinte, în şedinţa Guvernului, modalitatea de aplicare a unui program care să asigure organizarea a patru ore de sport pe săptămână în şcoli.

La scurt timp, ministerul a lansat în dezbatere publică un proiect în care propune creşterea numărului de ore de sport în învăţământul primar, pe lângă cele două ore la "Educaţie fizică" fiind prevăzute la clasele pregătitoare, întâi şi a II-a alte două ore la "Muzică şi mişcare", iar la clasele a III-a şi a IV-a, o oră la "Joc şi mişcare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici