Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase: Ieri a căzut un tavan şi ne aşteptăm ca mâine să cadă toată şcoala. Asta e starea, trebuie să recunoaştem. Vor fi inspectate toate şcolile

"Ieri a căzut un tavan şi ne aşteptam ca mâine să cadă toată şcoala. Aceasta este starea, trebuie să o recunoaştem", este reacţia pe care a avut-o ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, după incidentul de şcoala 141. "Şcoala Altfel" i-a salvat pe copii. Ministrul a anunţat inspecţii la toate unităţile.

531 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase: Ieri a căzut un tavan şi ne aşteptăm ca mâine să cadă toată şcoala. Asta e starea, trebuie să recunoaştem. Vor fi inspectate toate şcolile

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase: Ieri a căzut un tavan şi ne aşteptăm ca mâine să cadă toată şcoala. Asta e starea, trebuie să recunoaştem. Vor fi inspectate toate şcolile (Imagine: Alexandra Pandrea/ Mediafax Foto)

Ministrul Educaţiei a anunţat că a cerut inspecţii în toate unităţile şcolare.

"Încerc să rezolv, în mod operativ, de la nivelul ministerului, să rezolv aceste lucruri, care, foarte multe, ţin de administraţia publică locală. Cum stiţi foarte bine, şcolile din învăţământul preuniversitar sunt administrate şi finanţate din bugetele locale. Ceea ce s-a întâmplat la şcoala respectivă ţine de Primăria Sectorului 5. Primarul de acolo a aprobat bani din veniturile primăriei ca să rezolve. Elevii au fost mutaţi în alte două şcoli, deci s-au luat măsurile respective. Am trimis o notă către toate inspectoratele şcolare prin care le-am cerut ca în zilele următoare, în weekend, până la începutul săptămânii viitoare să inspecteze toate unităţile şcolare din România, să încercăm să prevenim, în măsura posibilităţilor pe care le avem, asemenea evenimente", a mai spus Pavel Năstase la Conferinţa Naţională în domeniul Educaţiei.

Şi Inspectoratul Şcolar al Capitalei indică Primăria Sectorului 5 drept instituţia care ar trebui să răspundă la întrebări. Primăria nu are răspunsuri deocamdată, la 24 de ore de la incident, aflându-se la faza în care caută în arhivă documente legate de ultima expertiză realizată de unitatea de învăţământ.

"Fiind vorba despre documentaţii care provin din perioada în care Sectorul 5 avea o altă conducere administrativă, iar primăria îşi desfăşura activitatea într-un alt sediu, arhiva este depozitată în trei locaţii diferite. Nefiind structurată într-un mod care să faciliteze o căutare rapidă, activitatea de identificare a documentaţiilor necesită alocarea unui timp suplimentar", a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristina Claudia Popa, purtător de cuvânt Primăria Sectorului 5.

Consiliul Local Sector 5 a aprobat, joi seară, rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli, aprobând pentru Şcoala Gimnazială nr. 141 un buget de aproape 400.000 de lei pentru amenajarea şi consolidarea unităţii de învăţământ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici