Ministrul Justiţiei renunţă la ideea unei comisii parlamentare în cazul înregistrărilor lui Sebastian Ghiţă

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat vineri că cercetările în cazul înregistrărilor lui Sebastian Ghiţă trebuie continuate de Parchetul General şi că se impunea constituirea unei comisii parlamentare doar dacă procurorii nu începeau ancheta.

834 afișări
Imaginea articolului Ministrul Justiţiei renunţă la ideea unei comisii parlamentare în cazul înregistrărilor lui Sebastian Ghiţă

Ministrul Justiţiei renunţă la ideea unei comisii parlamentare în cazul înregistrărilor lui Sebastian Ghiţă (Imagine: Octav Ganea/ Foto Mediafax)

“Parchetul General este cel care, potrivit legii, trebuie să îşi facă propria cercetare. Dacă nu începea Parchetul General, eu am afirmat că trebuia o comisie parlamentară care să demareze. Atâta timp cât Parchetul General a deschis şi există o anchetă în derulare, fără îndoială că Parchetul General este cel care trebuie să stabilească paşii următori”, a spus ministrul Justiţiei, vineri, înainte de participarea la prima şedinţă a noului Consiliu Superior al Magistraturii.

Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar penal după ce postul România TV a difuzat o înregistrare în care Traian Băsescu vorbeşte despre informaţii pe care le-ar fi primit în legătură cu dosarul ICA, în care a fost condamnat Dan Voiculescu.

"Ca urmare a vehiculării în mass media a unor informaţii privind posibile imixtiuni în actul de justiţie, astfel cum a rezultat dintr-o înregistrare făcută publică de fostul deputat Sebastian Ghiţă în care este redat un dialog între fostul preşedinte al României Traian Băsescu şi o altă persoană,(...) în cursul zilei de astăzi, 4 ianuarie 2016, la Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie, a fost înregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informaţiilor făcute publice prin materialul difuzat pe data de 3 ianaurie 2017 pe postul România TV. În această înregistrare, Traian Băsescu relata despre informaţiile pe care le primea în legătură cu cauze judiciare aflate în curs de soluţionare", transmite Parchetul General.

Sebastian Ghiţă a prezentat o înregistrare în care interlocutor este fostul preşedinte Traian Băsescu care spune că ştie cum a fost condamnat Dan Voiculescu şi cum era aranjată mutarea Cameliei Bogdan în locul magistratului Mustaţă.

Într-o nouă înregistrare, difuzată joi seara, Sebastian Ghiţă a declarat că Victor Ponta a fost şantajat pentru a o numi pe Laura Codruţa Kovesi la DNA chiar de către Florian Coldea, care i-ar fi spus fostului premier că în caz contrar vizita sa în SUA va fi anulată.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici