Minivacanţa de 1 iunie, mai scumpă. Preţurile la cazare au explodat faţă de anul trecut

65% dintre participanţii la un sondaj au în plan o vacanţă în România în perioada 1 iunie şi a Rusaliilor, cu toate că se anunţă o creştere a tarifelor la cazare cu 16% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

301 afișări
Imaginea articolului Minivacanţa de 1 iunie, mai scumpă. Preţurile la cazare au explodat faţă de anul trecut

Minivacanţa de 1 iunie, mai scumpă. Preţurile la cazare au explodat faţă de anul trecut

Sezonul estival începe cu o nouă minivacanţă: bugetarii vor avea liber de la stat atât joi, 1 iunie, cât şi luni, 5 iunie, a doua zi de Rusalii. Prin urmare, cei mai mulţi dintre ei şi-au deja concediu şi pentru ziua de vineri şi au făcut deja rezervări pentru o minivacanţă de cinci zile.

Potrivit unui sondaj realizat de Travelminit, în care a întrebat 200 de români din rândul clienţilor săi, 65% dintre respondenţi au confirmat că au în plan o vacanţă în România în perioada Rusaliilor, în timp ce 6% dintre ei spun că îşi vor petrece zilele libere în străinătate.

Pe de altă parte, 29% dintre cei chestionaţi susţin că încă nu au planuri de minivacanţă.

De asemenea, 56% dintre respondenţi vor să-şi petreacă vacanţa cu familia, 36% în cuplu, iar 8% singuri.

În ceea ce priveşte preţurile, tarifele la cazare au crescut cu 16% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. De exemplu, preţul mediu pentru o noapte de cazare în weekendul prelungit de Rusalii este de 296 lei / cameră dublă. Preţul mediu pentru 2 persoane, 2 nopţi, începe de la 797 lei, preţul mediu pentru 2 adulţi, 2 copii, 2 nopţi, începe de la 1050 lei, iar preţul mediu pentru 2 adulţi, 2 copii, 3 nopţi începe de la 1430 lei.

Potrivit sondajului, când vine vorba despre vacanţele în familie, cei care călătoresc alături de copii ţin cont de următoarele criterii: 69% dintre voturi au mers către o cameră de tip Family, 49% dintre voturi sunt pentru piscină pentru copii, 27% dintre voturi au mers şi către opţiunea activităţilor pentru copii organizate la cazare, 38% dintre voturi au mers şi pentru un loc de joacă pentru cei mici, în timp ce 12% dintre voturi au mers către meniul dedicat copiilor.

În ceea ce priveşte starea de spirit din timpul vacanţei, 86% dintre respondenţi sunt de părere că un concediu cu familia e întotdeauna o experienţă frumoasă şi că nu se pot bucura cu adevărat de vacanţă fără familie. În acelaşi timp, 12% dintre părinţi susţin că o vacanţă cu familia poate fi o adevărată provocare, iar numai 2% dintre ei spun că vacanţele în familie reprezintă un impediment pentru liniştea unui cuplu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici