Monumentul "Kilometrul zero al democraţiei", vandalizat. "A fost smuls de la locul lui şi aruncat la câţiva metri depărtare"

Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat, miercuri, că monumentul „Kilometrul zero al democraţiei” din Piaţa Universităţii a fost smuls de la locul lui şi aruncat la câţiva metri depărtare, menţionând că sunt făcute verificări de Poliţia Română.

1395 afișări
Imaginea articolului Monumentul "Kilometrul zero al democraţiei", vandalizat. "A fost smuls de la locul lui şi aruncat la câţiva metri depărtare"

Monumentul "Kilometrul zero al democraţiei", vandalizat. "A fost smuls de la locul lui şi aruncat la câţiva metri depărtare"(Sursa: Bucuresti Old Town)

"După apariţia informaţiei privind vandalizarea monumentului <<Kilometrul zero al democraţiei>>, Politia Locală a Municipiului Bucureşti s-a autosesizat şi a trimis la faţa locului un echipaj pentru a face primele verificări. Astfel, s-a constatat faptul că monumentul fusese smuls de la locul lui şi aruncat la câţiva metri depărtare. În această situaţie - cazul nefiind de competenţa Poliţiei Locale - urmează a fi făcute verificări de către Poliţia Română", precizează PMB într-un comnicat de presă, remis miercuri.

Potrivit PMB, reprezentanţii firmei care asigură paza piaţetei Teatrului Naţional au recuperat borna, iar în prezent aceasta se află în custodia firmei de pază.

"Totodată, deşi monumentul nu a fost realizat de Administraţia Monumentelor şi nu se află în administrarea PMB, ALPAB, care are în administrare parcul Teatrului Naţional, lucrează în prezent la un nou sistem de prindere al monumentului", se mai precizează în comunicatul PMB.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici