Navigatorul francez Jean-Jacques Savin este dat dispărut

  • Temerarul francez a traversat Atlanticul cu o barcă vâsle.
  • Jean-Jacques Savin a plecat cu canoea sa pe 1 ianuarie, pentru a doua traversare a oceanului.
  • Dar vânturile puternice i-au deturnat planurile.
554 afișări
Imaginea articolului Navigatorul francez Jean-Jacques Savin este dat dispărut

Navigatorul francez Jean-Jacques Savin este dat dispărut

Jean-Jacques Savin, 75 de ani, a vrut să devină „decanul Atlanticului”. „Un mod de a-mi bate joc de bătrâneţe”, a glumit el, înainte de a se îmbarca, pe 1 ianuarie, la Sagres, în sudul Portugaliei, pe canoea sa „Audacieux”, lungă de 8 metri şi lată de 1,7 metri. 

„Merg în vacanţă offshore, îmi iau 3 luni de vacanţă”, spunea Savin. La bord avea 300 de kilograme de echipament, hrană, o sobă, un puşcă cu harpon pentru pescuit şi mandolina lui inseparabilă. Dar, vineri, navigatorul singuratic francez a trimis două semnale de primejdie.

Sâmbătă, barca a fost găsită răsturnată la nord de Madeira, în arhipelagul Azore, dar trupul lui Savin nu a fost încă găsit, contrar celor anunţate ieri de marina portugheză.

A traversat Atlanticul într-un „butoi”

Mare sportiv, fost campion la triatlon şi „aventurier la suflet”, fostul militar paraşutist  petrecuse, în 2019, mai bine de patru luni pe o barcă în formă de butoi, lungă de 4 metri, pe care trecuse Atlanticul singur, încredinţat doar curenţilor şi alizei.

Îşi povestise isprava epică într-o carte, „127 de zile în derivă, Atlanticul într-un butoi”, în care şi-a detaliat aventura care timp de săptămâni întregi fusese urmărită de 23.000 de oameni pe Facebook.

Pe 1 ianuarie 2022, a lansat noua provocare: „Merg la canotaj opt ore pe zi”, a liniştit el, înainte de a-şi începe călătoria. 

De la începutul traversării, principala problemă a fost cea a vântului puternic şi a curenţilor, care deja obligaseră echipa Sauvin să prelungească traseul cu 900 km, pentru a încerca să evite ce este mai rău.

În ultimele zile, Savin spusese că se îndrepta spre insula Ponta Delgada, din arhipelagul Azore, pentru a repara barca. În ultimele fraze scrise pe pagina sa de Facebook, navigatorul a povestit despre „oboseala fizică” de a fi obligat să „folosească desalinizorul manual”, în locul celui electric.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici