Negoiţă: Oprescu e de o seamă cu tatăl meu, îl respect. Nu avem un conflict, ci diferenţe de opinie

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat miercuri că primarul Sorin Oprescu este de o seamă cu tatăl său şi că îl respectă foarte mult, el arătând că nu are un conflict cu edilul pe tema recentralizării serviciilor de salubritate în Bucureşti, ci doar diferenţe de opinie.

166 afișări
Imaginea articolului Negoiţă: Oprescu e de o seamă cu tatăl meu, îl respect. Nu avem un conflict, ci diferenţe de opinie

Robert Negoiţă (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Întrebat dacă se poate spune că primarii de sector i-au declarat război lui Sorin Oprescu, având în vedere şi faptul că i-a reproşat acestuia că în Centrul vechi nu este curăţenie, Negoiţă a precizat: "Nu încercaţi să creaţi impresia că există vreun conflict".

"Primarul general este de o seamă cu tatăl meu. Eu îl respect foarte mult. Nu există niciun conflict, ci ne dorim toţi deopotrivă să găsim cea mai bună variantă şi căile cele mai bune astfel încât cetăţeanul bucureştean să beneficieze de cele mai bune servicii", a adăugat Negoiţă.

El a admis că între primarul general Sorin Oprescu şi primarii de sector există divergenţe în ceea ce priveşte recentralizarea serviciilor de salubritate în Bucureşti.

"Diferenţa de opinie nu înseamnă neapărat conflict. Este adevărat că avem nişte diferenţe de opinii. Că avem conflict, nu. Cel puţin din partea mea, nu", a mai spus Negoiţă.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a spus, miercuri, jurnaliştilor, răspunzând unor acuze pe care i le-a adus primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, că în Centrul Vechi curăţenia este făcută de firmele lui Silviu Prigoană, el adăugând: "Ce s-o mai frecăm atâta?".

Oprescu şi primarii de sector Andrei Chiliman, Robert Negoiţă, Rareş Mănescu şi Cristian Popescu Piedone au venit, miercuri, la Comisia de industrii a Camerei Deputaţilor, unde se discută Legea salubrizării.

Legea suscită un deosebit interes, având în vedere poziţiile divergente exprimate în acest sens de municipalitatea generală şi de cea de sectoare pe tema recentralizării serviciilor de salubrizare.

Astfel, în debutul dezbaterilor, primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a precizat că poziţia tuturor primarilor de sectoare este una clară, potrivit căreia sarviciile de salubritate trebuie să rămân în continuare la sectoare.

"Punctul nostru de vedere este că Salubritatea trebuie să rămână la sectoare, unde se află şi azi şi funcţionează bine. Salubritatea a fost transmisă de la Primăria Generală la Sectoare acum 10 ani, se află la sectoare. Salubritatea e un punct câştigat şi se face curăţenie în Bucureşti. Cu toţii am clamat la alegeri descentralizarea. Să iei salubrizarea de la sectoare, să o duci la Primăria Generală e orice altceva, dar nu descentralizare, e invers descentralizării", a spus Negoiţă.

El l-a acuzat pe primarul general Sorin Oprescu pentru faptul că a promis, acum şase luni, când a avut loc o discuţie similară tot la Comisia de industrii, că îi va invita pe primarii de sector la dezbateri pe această temă, lucru care nu s-a mai întâmplat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici