Nereguli grave: Sarmale congelate de la Crăciun, într-un local din Lugoj. Două restaurante, închise de Protecţia Consumatorilor | FOTO, VIDEO

Inspectorii de la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Timiş au închis două restaurante din Lugoj, după ce au descoperit alimente ţinute în condiţii improprii. Într-un local, inspectorii au găsit sarmale congelate de la Crăciun, transmite corespondentul MEDIAFAX.

7182 afișări
Imaginea articolului Nereguli grave: Sarmale congelate de la Crăciun, într-un local din Lugoj. Două restaurante, închise de Protecţia Consumatorilor | FOTO, VIDEO

Sarmale congelate de la Crăciun, într-un local din Lugoj. Două restaurante, închise de Protecţia Consumatorilor | FOTO, VIDEO

Şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Timiş, Sorin Susanu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că două restaurante din oraşul Lugoj au fost închise în urma unui control, efectuat sâmbătă.

Inspectorii din cadrul instituţiei i-au amendat pe administratorii restaurantelor cu 30.000 de lei, după ce au găsit o serie de nereguli, printre care produse expirate sau depozitate necorespunzător şi multă mizerie.

„Este vorba de două unităţi de alimentaţie publică din Lugoj, ambele aflate în locaţii de top din zonă. În ambele situaţii s-a aplicat măsura de oprire a activităţii până la remedierea deficienţelor. Au fost găsite foarte multe produse neconforme, foarte multe expirate, depozitate necorespunzător, a fost modificată starea termică. Au ajuns să congeleze sarmalele de la Crăciun, am găsit compoziţie de la sarmale congelată. Era foarte multă carne fără elemente de identificare: de unde este, de când este. Am găsit mâncare ţinută în condiţii improprii, un frigider plin, cu apă pe jos, ciorbă ţinută pe jos, iar condiţiile igienico-sanitare sunt total improprii. Una cele mai importante probleme identificate a fost aceea că nu se dezinfectează ouăle în cele două unităţi. Amenzile totale se ridică la 30.000 lei", a afirmat Sorin Susanu.

De asemenea, şeful Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Timiş a precizat că peste 100 de kilograme de produse neconforme au fost retrase de la comercializare, printre care ouă, carne şi prăjituri.

În aceste zile, inspectorii din cadrul instituţiei vor continua controalele la restaurantele din oraşul Lugoj

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici