Nicolae Popa, despre extrădarea sa: Implicarea lui Traian Băsescu e notorie. Sunt proverbe pentru toate situaţiile

Nicolae Popa a declarat că implicarea fostului preşedinte Traian Băsescu în procesul de extrădare a sa este „notorie” şi că spre deosebire de codurile penale, înţelepciunea românească are câte un proverb pentru toate situaţiile din viaţa unui om, de aceea se aşteaptă ca şi alte persoane să răspundă.

9130 afișări
Imaginea articolului Nicolae Popa, despre extrădarea sa: Implicarea lui Traian Băsescu e notorie. Sunt proverbe pentru toate situaţiile

Nicolae Popa, despre extrădarea sa: Implicarea lui Traian Băsescu e notorie. Sunt proverbe pentru toate situaţiile

„Cred cu tărie că toate abuzurile şi atrocităţile făcute de acest regim toxic trebuie să înceteze, iar reprezentanţii săi de frunte - cum este doamna Kovesi, pentru început - să plătească pentru toate fărădelegile făcute în ultimii 12-14 ani. Mai cred spre deosebire de Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, că înţelepciunea populară românească a prevăzut câte un proverb pentru toate situaţiile în care te poţi afla în viaţă: ce ţie nu-ţi place altuia nu-i face. Minciuna are picioare scurte. După plată şi răsplată. Roata se învârteşte. Cine seamănă vânt culege furtună. Creştineşte se spune că nu e bine să te bucuri de răul altuia. Eu sunt ateu”, a declarat fostul fostul director FNI, Nicolae Popa, la Antena3.

Totodată, Nicolae Popa a subliniat că se aşteaptă ca, în dosarul privind modul în care a fost adus el în ţară din Indonezia, să mai fie implicate persoane care să fie trase la răspundere.

„Mă aştept şi la alte bucurii referitoare personaje. Implicarea directă a domnului Traian Băsescu este notorie deja. Toţi aceşti domni care au participat la comisia regatorie în avionul cu care am fost extrădat, care au participat la discuţiile informale cu autorităţile indoneziene, eu cred că ar trebui să răspundă”, a mai spus fostul director FNI.

Nicolae Popa a fost condamnat în lipsă, în anul 2000, la 15 ani de închisoare, pentru fraudă, iar în anul 2006, alături de Ioana Maria Vlas, în legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii, în urma căreia mai mult de 100.000 de români şi-au pierdut banii investiţi, iar statul român, care garantase, a fost obligat să plătească circa o sută de milioane de euro compensaţii. Popa a fost adus în ţară, din Jakarta, în anul 2011.

Laura Codruţa Kovesi, procuror general la acel moment, are calitatea de suspect în dosarul privind extrădarea lui Popa, faptele anchetate fiind luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, ca urmare a unei sesizări a lui Sebastian Ghiţă, care spune că i-a dat bani lui Kovesi pentru extrădarea lui Popa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici