Niţu: Lăsarea în nelucrare a unor cauze ale DNA poate produce suspiciuni

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a declarat joi că lăsarea în nelucrare a unor cauze ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) poate să producă, mai mult decât în cazul altor structuri din Ministerul Public, suspiciuni ce pot fi speculate.

467 afișări
Imaginea articolului Niţu: Lăsarea în nelucrare a unor cauze ale DNA poate produce suspiciuni

Niţu: Lăsarea în nelucrare a unor cauze ale DNA poate produce suspiciuni (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

"Cauzele lăsate în nelucrare, chiar mărunte, devin pentru activitatea dumneavoastră o povară, vă distrag atenţia de la cauzele importante. Rezolvarea lor operativă duce, pe termen lung, la rezultate mai bune şi în ceea ce priveşte cauzele cu finalitate judiciară, chiar dacă aparenţa este alta", a spus Tiberiu Niţu, la prezentarea raportului de activitate al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pe 2013.

Procurorul general al României a subliniat faptul că Direcţia Naţională Anticorupţie a funcţionat anul trecut cu o schemă de personal incompletă, însă a arătat că gradul de ocupare al posturilor de procurori a fost peste media totală a Ministerului Public.

"Mai mult, aţi beneficiat de sprijinul a mai mult de un lucrător pe poliţie pentru fiecare procuror, de un specialist la circa trei procurori şi de un grefier la un procuror, ceea ce este foarte departe de situaţia din celelalte structuri ale Ministerului Public", a precizat Tiberiu Niţu.

Procurorul general a mai spus că bugetul alocat DNA în 2013 a reprezentat aproximativ 11 la sută din totalul distribuit la nivelul Ministerului Public.

"Este adevărat că bugetul pentru anul 2013 a fost unul de criză, dar din totalul de 762 de milioane de lei alocate Ministerului Public, Direcţia a beneficiat de 86 de milioane, adică 11,4 la sută din totalul sumei, în condiţiile în care în cadrul structurii îşi desfăşoară activitatea cinci la sută din procurorii Ministerului Public", a adăugat Niţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici