Nivelul Dunării a scăzut la Galaţi, nu există pericolul unei viituri care să inunde oraşul

Nivelul Dunării la Galaţi este, sâmbătă dimineaţă, de 656 de centimetri, cu 21 de centimetri mai puţin faţă de cât indicau hidrologii pentru ziua de 10 iulie, când era prognozată o viitură la Galaţi.

65 afișări
Imaginea articolului Nivelul Dunării a scăzut la Galaţi, nu există pericolul unei viituri care să inunde oraşul

Nivelul Dunării a scăzut la Galaţi, nu există pericolul unei viituri care să inunde oraşul (Imagine: Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

În aceste condiţii, nu există pericolul inundării municipiului Galaţi, cu atât mai mult cu cât cartierul Valea Oraşului, în care trăiesc aproximativ 8.000 de oameni, este protejat de un dig lung de 4,5 kilometri, care a fost construit de peste o mie de lucrători MAI, MapN şi civili, în termen de 36 de ore.

Din cauza ploii care continuă, însă, să cadă de vineri seară, au fost inundate patru străzi din cartierul Valea Oraşului , fără însă ca apa să intre în case. Apa a inundat străzile prin canalizare, sistemul nefăcând faţă cantităţii de apă adunată.

În zonă s-au intervenit cu pompe de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi şi SC Apă Canal, pentru ca apa să nu intre în case, a declarat viceprimarul municipiului Galaţi, Nicuşor Ciumacenco.

Potrivit autorităţilor, nici nivelul Siretului nu pune probleme, acesta având un nivel de 558 de centimetri şi aflându-se în tendinţă pronunţată de descreştere.

În schimb, nivelul râului Prut continuă să crească, iar sâmbătă dimineaţă a atins cota de pericol la Oancea. Astfel, nivelul Prutului a ajuns la 600 de centimetri, cu un debit de 455 mc/secundă.

Primarul comunei Oancea, Victor Chiriloaie, a declarat că şase case din comuna Oancea şi o gospodărie din satul Slobozia Oancea sunt în pericol de inundare dacă nivelul râului continuă să crească.

De asemenea, pentru evitarea inundării DN 26, încă de vineri angajaţii de la Drumuri Naţionale au lucrat la construcţia unui dig de protecţie, de-a lungul şoselei, pe o lungime de 500 de metri şi o înăţime de 1,5 metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici