Noaptea Muzeelor 2018 | Peste 150 de muzee vor putea fi vizitate sâmbătă noaptea. Noutăţile evenimentului

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) a anunţat că, pentru ediţia din acest an a Nopţii Muzeelor, aproximativ 150 de muzee şi organizaţii partenere vor participa la acest eveniment. Noutatea acestei ediţii este dată de 10 scurtmetraje despre culisele unor muzee din Bucureşti.

8807 afișări
Imaginea articolului Noaptea Muzeelor 2018 | Peste 150 de muzee vor putea fi vizitate sâmbătă noaptea. Noutăţile evenimentului

Noaptea Muzeelor 2018 | Peste 150 de muzee vor putea fi vizitate sâmbătă noaptea. Noutăţile evenimentului

Cea de a XIV-a ediţie a evenimentul Noaptea Muzeelor, care va avea loc sâmbătă, pe 19 mai, a adunat aproximativ 150 de muzee şi organizaţii partenere din ţară şi din Bucureşti.

RNMR precizează că această ediţie a ”Nopţii Muzeelor” cuprinde şi alte proiecte special gândite pentru a fi cât mai prietenoasă interacţiunea între muzee şi vizitatori, cum ar fi: trasee muzeale digitale care pot fi explorate gratuit.

De asemenea, peste 34 de muzee au creat tururi prin care publicul va descoperi singur spaţiul, poveştile, expoziţiile şi exponatele, aceste trasee fiind menite să atragă foarte mult segmentul de tineri şi să valorifice expoziţiile şi poveştile muzeelor participante.

Noutatea acestei ediţii va fi difuzarea la Televiziunea Publică a 10 scurtmetraje despre culisele a zece muzee din Bucureşti. În rolul povestitorului va fi actriţa Maia Morgenstern care s-a implicat pro-bono în acest proiect cultural.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici