Nordensa, platforma suporterilor care susţin financiar tinerii fotbalişti, obţine 1,65 milioane de euro din partea investitorilor

Startup-ul românesc Nordensa – prima platformă din lume prin care suporterii pot sprijini financiar cariera tinerelor talente din fotbal – a obţinut o investiţie totală de 1,65 milioane de euro în cadrul celei mai recente runde de finanţare, iar fonduri vin de la mai mulţi investitori, printre care Vertical Seven Group, Cabrio Investment, DMA Development, David Lumby, Lasse Vibe, Emiliano Marcondes şi Mads Davidsen.

93 afișări
Imaginea articolului Nordensa, platforma suporterilor care susţin financiar tinerii fotbalişti, obţine 1,65 milioane de euro din partea investitorilor

Adrian Docea

Nordensa, companie lansată în 2022 de antreprenorul Adrian Docea, ţinteşte să atingă nivelul de unicorn în mai puţin de 3 ani, pentru a oferi suporterilor din întreaga lume prima modalitate reală de a se implica în sportul favorit.  Viitoarea rundă de finanţare este preconizată pentru finalul acestui an, când Nordensa va pune la dispoziţia investitorilor o cotă de 20% din activele companiei.

Pe lângă aplicaţia iOS, Nordensa a lansat recent aplicaţii pentru Android şi Web, pentru ca suporterii să se poată implica de oriunde în povestea de succes a tinerelor talente fotbalistice.

După ce instalează aplicaţia şi îşi fac cont gratuit, suporterii pot consulta pe platformă lista de tineri fotbalişti selectaţi de echipa de scouting Nordensa, apoi pot cumpăra oricâte acţiuni doresc, la preţul de 30 de euro acţiunea. Numărul acţiunilor disponibile depinde de costurile estimate pentru un ”trial”, adică perioada de testare şi recrutare de către cluburi, care vor acoperi obţinerea vizei, transportul, cazarea şi întreţinerea, precum şi partea de consiliere şi asistenţă, oferite de experţi de talie mondială.

Ulterior, platforma poate deschide noi runde de susţinere pentru acelaşi sportiv, spre exemplu pentru dezvoltarea abilităţilor sale tactice, tehnice, psihologice sau fizice. În cazul în care un jucător ajunge să semneze un contract cu un club de fotbal, susţinătorii săi vor primi 8% din salariul încasat de fotbalist pe următorii 5 ani, suma fiind împărţită de suporterii finanţatori în funcţie de numărul acţiunilor. Câştigul suporterilor se traduce nu doar în bani, ci şi printr-o recompensă emoţională, ei devenind parte a unei poveşti de descoperire şi susţinere a carierei unui fotbalist profesionist.

Perioadă cu activitate şi creştere intensă

Până în prezent, din cei 5000 de utilizatori care au descărcat aplicaţia, mai mult de 10% au susţinut deja unul sau mai mulţi sportivi, cu sume ce au variat între 30 şi peste 300 de euro. O dată cu creşterea numărului de sportivi înscrişi pe platformă, Nordensa preconizează o şi creştere cu câteva mii de susţinători ai acestora, în următoarele luni.

Până în prezent, Nordensa a încheiat parteneriate cu peste 20 de cluburi şi academii de fotbal din Europa, America de Nord şi Japonia, printre ele figurând nume importante precum Real Zaragoza, Standard Liege, Flyeralarm Admira, Dinamo Bucureşti, Dinamo Tbilisi, ETO Gyor, DAC sau Kawasaki Frontale. În viitorul apropiat, echipa Nordensa va invita în Europa un număr mare de sportivi talentaţi pentru procesul de recrutare, o parte dintre ei urmând să semneze contracte cu cluburile partenere la finalul perioadei.

„Ne aflăm într-o perioadă de maximă activitate şi creştere. Cred sincer că în acest moment suntem startup-ul cel mai atractiv pentru investiţii din domeniul sports tech, din Europa. Misiunea noastră este dublă: pe de-o parte ajutăm tinerii sportivi talentaţi să fie descoperiţi şi ajutaţi să crească, indiferent de locul din care provin, iar pe de altă parte oferim fanilor o posibilitate reală de a lua decizii în lumea fotbalului, sprijinind direct jucătorii”, declară Adrian Docea, fondator şi CEO Nordensa.

Potrivit acestuia, una dintre marile probleme ale fotbalului - descoperirea talentelor - nu poate fi rezolvată de cluburile de fotbal, ci doar prin implicarea celor 5 miliarde de suporteri din întreaga lume. „Puterea lor poate schimba fotbalul! Sunt foarte mulţi tineri sportivi talentaţi şi muncitori cărora le lipseşte şansa să fie văzuţi de către recrutori, pentru că provin din regiuni care nu favorizează acest lucru. Acesta este scopul Nordensa: să ofere suporterilor de pe întreg globul o modalitate concretă de a-i sprijini pe sportivii buni din ţările în curs de dezvoltare, oferindu-le şansa de a fi remarcaţi de cluburi de fotbal inovatoare, orientate spre tinerii talentaţi”, mai spune Adrian Docea. În prezent, Nordensa explorează posibilitatea deschiderii platformei şi către companiile mici şi mijlocii sau companiile mari, prin departamentele de CSR, care ar fi dispuse să susţină tinerele talente dintr-o anumită ţară, regiune sau oraş.

Până acum, Nordensa a finalizat patru campanii de susţinere. Primul sportiv listat pe platformă – mijlocaşul camerunez Joseph Iyendjock - a devenit anul trecut şi primul fotbalist din lume susţinut de suporteri care a semnat cu un club european de fotbal, fiind transferat prin intermediul Nordensa la clubul Dinamo Tbilisi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici